‘Sadece İzmit değil, tüm Kocaeli faydalanacak’
26 Şubat 2017 11:42

‘Sadece İzmit değil, tüm Kocaeli faydalanacak’

Kocaeli’nin ilk aquaparkının inşaatına giderek, temel atma töreni öncesi çalışmaları inceleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Aquaparktan sadece İzmit değil, tüm Kocaeli faydalanacak” dedi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli’nin ilk aquaparkının inşaatına giderek, temel atma töreni öncesi çalışmaları inceledi. Tepeköy Mahallesi’nde İzmit Belediyesi’ne ait yüzme havuzunun olduğu alanda yapılmakta olan ve önümüzdeki günlerde temeli atılacak aquaparkın inşaat alanında incelemelerde bulunan Doğan, “İzmit Belediyesi olarak, Kocaeli’mizi yine bir ilkle tanıştıracağız. Belediyemizin bu dönemki projelerinden biri olan aquaparkın yapımı devam ediyor. İnşaat çalışmaları çok hızlı ilerliyor. Ben de sık sık buraya gelip, çalışmaları yakından takip ediyorum. Aquaparktan sadece İzmit değil, tüm Kocaeli faydalanacak” dedi.

‘ŞEHRİMİZİN İHTİYACIYDI’

Kocaeli’de aquaparkın hep söylenen ve beklenen bir proje olduğunu belirten Doğan, “Biz de İzmit Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu ihtiyacını gerçekleştirmek istedik ve şehrimize yakışır bir aquapark yapıyoruz. Aquaparkın yanında çocuklarımıza yüzmeyi öğretebileceğimiz, yüzme sporunu özendirebileceğimiz bir kapalı havuzumuz da olacak. Sadece İzmit’e değil tüm Kocaali’ye hatta çevre illerden de insanlarımıza hizmet edebileceğimiz modern, son teknolojide, hem havuzuyla, hem aquaparkıyla çok güzel bir tesis olacak. Benim hayalim, bu yaz aquaparkı çocuklarımızın hizmetine açmak. Burayı çocuklarımızın hem yüzdüğü, hem de sağlıklı zaman geçirdikleri cıvıl cıvıl bir alan olarak görmek istiyorum. Yaptığımız bu hizmetlerimizle amacımız; hem halkımızın en güzel şekilde zaman geçirmelerini sağlamak, hem de şehrimizi cazibe merkezi haline getirmektir” şeklinde konuştu.

5 BİN 358 METREKARELİK ALANDA YAPILIYOR

Aquapark, Tepeköy Mahallesi’nde 5 bin 358 metrekarelik alanda yapılıyor. Projesi kapsamında, mevcut durumdaki eski yüzme havuz iyileştirilerek üstü kapatılacak, buna ek olarak soyunma odaları, kafeterya, kaydırak, çocuklar için havuz ve eğlence alanları yapılacak. Kocaeli’de ilk olacak aquapark alanındaki havuzun yazın açık, kışın da kapalı şekilde 12 ay boyunca hizmet vereceği belirtildi. Projenin yaklaşık 5 milyon 500 bin liraya tamamlanacağı öğrenildi.

BENZER HABERLER
X