Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3416 %0,01
€ Euro 51,2183 %-0,11
£ Sterlin 59,1577 %-0,11
Altın $4.387,48 %-2,62
Gümüş 96,12 %-5,35
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ramazan ayının başlangıcı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz mesajında, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz. Ramazan; gönülleri birbirine bağlayan, ruhların açlıkla sükûn bulduğu terbiye ayı, diğer bir manada insanın hasat mevsimidir. Ramazan ayı; insana acizliğini anımsatarak gaflet ve günahtan arındıran, ilahi şefkat ve merhametin üst düzeyde olduğu mübarek bir aydır. Yorulan gönüllerin inşirah bulduğu manevi yükselişin en yoğun olduğu bir mevsimdir” dedi.
‘MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEKTİR’
Sözlerine devam eden Vali Yavuz, “ ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlarımıza daha fazla el uzatmalı, komşu ve akrabalarımız daha fazla hatırlanmalıdır. Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak; zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı atmosferi yaşamak, milletimizin birliği ve dirliğini daha da anlamlı hale getirip daha da güçlendirecektir. Temennimiz, içinde bulunduğumuz bu mukaddes atmosferin, tüm inananlar için bütün güzelliklerin yaşanmasına vesile olmasıdır” ifadelerini kullandı.
‘HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM’
Vali Yavuz, “Tutacağımız oruçlarla, yapacağımız ibadet, infak ve iftarlarla yoksulların doyurulup gözetildiği, Rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i okuyup düşünerek, dua ve niyazlarımızla af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği feyz, rahmet ve bereket ayını en iyi şekilde değerlendirerek, Yüce Rabbimizin rızasını kazanmaya muvaffak olalım. Hem kendi ruhumuzu fethetmek, hem de gönülleri kazanabilmek için bu mübarek ayın ilimizde, ülkemizde ve dünyada sağlık, huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyor, ülkemize, tüm İslam Âlemine ve Kocaelili hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.