‘Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmeliyiz’
Gölcük Müftüsü Emin Yılmaz, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı ve yaptıkları bir yardım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müftü Yılmaz, “Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmeliyiz” dedi
Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, bugün ilk sahur ve iftarını yaptığımız Ramazan ayına istinaden bazı bilgiler verdi ve yaptıkları yardım kampanyası hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Müftü Yılmaz, açıklamasında “Ramazan ayı öncesinde her ne kadar zaman dilimleri birbirinden farklı olmasa da Ramazan ayı içinde ve dışında da bir dakika, bir dakikadır. Bizim bu mukaddes ay olan Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmemiz gerekir. Yaşadığımız çevremiz, mesken olarak belirlenen yerler olmakla birlikte Mekke, Medine gibi yerler, bizim için mukaddes bölgelerdir. Mekke ve Medine, hac ibadetinin yapılabildiği yerlerdir ve bizim için çok önemlidir. Ramazan ayını diğer aylardan farklı kılan ise içinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmiş olmasıdır. Kur’an-ı Kerim, kendisine sımsıkı sarıldığımız müddetçe huzur ve saadeti temin eden bir kitaptır. Ramazan’ı özel kılan özellik de budur. Ramazan ayında öyle bir gece vardır ki bu Kadir Gecesi’dir, bir ömre bedel, bin aydan daha hayırlıdır. 83 seneye tekabül eder. Kişinin o gece yaptığı ibadet, bir ömre bedel olarak değerlendirilir. Bu geceyi en iyi şekilde ibadetle geçirmek, Müslümanların en önemli görevi olmalıdır. Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmeliyiz” dedi.
‘HANEDEKİ KİŞİ SAYISI ÜZERİNDEN FİTRE VERİLİR’
Müftü Yılmaz, açıklamasını sürdürerek “İçinde bulunduğumuz bu Ramazan ayında oruç da tutuyoruz. Sağlığı yerinde olan her Müslüman’ın orucunu tutması gerekir. Yine bu ayda fitreler verilir. Bu seneki fitre bedeli de 70 lira olarak belirlendi. Hanedeki kişi sayısı üzerinden fitreyi vermek gerekir. Yine Ramazan ayında teravih namazlarını kılıyoruz. 20 rekatlık bu namazı belli usul ve erkanı gözeterek kılmak gerekir. Hızlı bir şekilde kılındığında namazın huşusu kaçar. Hızlı kılmayı aramak, sevabın temin edilmesinden ziyade bir vebal getirir. Yine bu ayda insanlarımız, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ayda mukabele yaparlar. Mukabeleye iştirak edilir. Kişiler, oruç tutmakla birlikte her dönemde yediği yiyecekleri belli saatlerde yemez. Böylelikle israfın olmaması gerektiğini anlar. Sofralarımızda garipleri, hali vakti yerinde olmayan kişileri de ağırlayalım. Soframızı bu şekilde paylaşmak, oldukça önemli” dedi.
‘ÇALIŞMAMIZIN VATANDAŞ NEZDİNDE BİLİNMESİNİ İSTERİZ’
Yapmış oldukları bir yardım kampanyası hakkında bilgiler vererek açıklamasını bitiren Müftü Yılmaz, “Özellikle Ramazan ayında deprem bölgelerinde iftar ve sahur çadırlarında değerlendirilmek üzere, erzak temini hususunda bir çalışma başlattık. Bunu da il müftülüğü koordinasyonunda yapıyoruz. Gıda ve erzak temini konusundaki bu çalışmamızın vatandaşlarımız tarafından bilinmesini, depremzede kardeşlerimizin halini anlama konusunda farkındalığı yüksek olan Gölcüklü hemşerilerimizin dikkat ve takdirlerine sunuyoruz. Yapılacak bağış ve zekatlar, tarafımızca kabul edilmektedir. Ayrıca nakit olarak bizlere ulaştırdıkları yardımları Ankara’ya ulaştırıyorduk. Vatandaşımız isterse direkt merkeze ulaştırıp depremzedelere gönderebilir, isterlerse bizlerin yapmış olduğu bu çalışmaya da destek olabilir. Deprem bölgesindeki insanlarımızı da bu mübarek ayda unutmamak gerek” dedi. Erdem ŞENGÜL