Pazartesi pazarında kestane tezgahlarda
14 Ekim 2024 17:34

Pazartesi pazarında kestane tezgahlarda

Gölcük’te her hafta Pazartesi günleri Yenimahalle’ye kurulan semt pazarı bu haftada ilgi gördü. Semt pazarında kestane tezgaha çıkarken, kestanenin kilosu 150 ila 250 lira arasında satıldı

İlçemizde her hafta Pazartesi günleri Yenimahalle’ye kurulan semt pazarında meyve ve sebze çeşitleri tezgahları süsledi. Vatandaşlar alışverişlerini semt pazarına gelerek tamamlarken, geçtiğimiz hafta 100 liraya kadar çıkan biber fiyatları bu hafta da 80 ila 100 lira arasında satıldı. Semt pazarında bu hafta yazlıklar daha da azalırken, vatandaşlar gün boyunca alışverişlerini kapalı pazar alanından tamamladı. Pazarcı esnafları bazı ürünlerde yaşanan fiyat artışının ürün azalmasından kaynaklı olduğunu belirtirken, fiyatların önümüzdeki haftalarda ucuzlayabileceğini ifade etti.

KESTANENİN FİYATI CEP YAKTI

Dün sabah saatlerinden itibaren pazara gelen vatandaşlar alışverişlerini tamamladı. Bu hafta tezgahlarda kestane yerini alırken, kestane 150 lira ile 250 lira arasında satışa sunuldu. Vatandaşlar kestane fiyatını pahalı bulurken, birçok vatandaş kestaneyi yarım kilo almayı tercih etti.  Pazarcı esnafları ise bu haftaki pazar piyasasını şöyle yorumladı: “Semt pazarlarına olan ilgi her zaman iyi oluyor. Geçtiğimiz hafta 100 liraya kadar çıkan biberlerin fiyatı bu hafta 80 lira ile 100 lira arasında satılmakta. Bu hafta kestane tezgaha indi. Kilosu 150 ila 250 lira arasında satılıyor. Kestane önümüzdeki haftalarda daha ucuza satılır” dediler.

PAZARDA SEBZE VE MEYVE FİYATLARI

Patates kilo 10-20 lira arası, soğan kilo 10-20 lira arası, mor soğan kilo 60 lira, sarımsak kilo 200-300 lira arası, limon file 20 lira, taze fasulye kilo 40 lira, Akdeniz marulu 40 lira, mantar kilo 120 lira, mantar paket 60 lira, üzüm kilo 50-60 lira arası, salatalık kilo 50 lira, biber kilo 80-100 lira arası, kabak kilo 40 lira, patlıcan kilo 25-30 lira arası, domates 50 lira, pancar kilo 40 lira, havuç kilo 30 lira, fındık turp kilo 15 lira, kıvırcık 25-35 lira arası, dolmalık biber kilo 80 lira, ıspanak kilo 40-50 lira arası, pırasa kilo 40-50 lira arası, kereviz kilo 50 lira, maydanoz 15 lira, dere otu 15 lira, nane 15 lira, tere 15 lira, reyhan 15 lira karalahana kilo 15 lira, pazı 15 lira, kuzukulağı 15 lira, elma 40 lira, mandalina kilo 40 lira, Muz kilo 60 lira. Arif ÖZTOK

BENZER HABERLER
X