‘Pazarlar arife günü hizmet verecek’
Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Şahin Temel, Kurban Bayramı öncesinde ilçemizde kurulacak pazarlar hakkında açıklamalarda bulundu. Temel, “Arife günü olan 26 Mayıs Salı günü ilçemizde bulunan Yüzbaşılar, İhsaniye Merkez ve Gölcük Çarşamba pazarlarımız da vatandaşlarımızın hizmetine açık olacaktır” dedi
Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Şahin Temel, ilçe genelinde Kurban Bayramı öncesinde kurulacak pazarlar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Temel, açıklamasında “İlçemizde, 19 Mayıs Caddesi üzerinde kurulan bayram pazarlarımız Pazar gününden itibaren hizmet vermeye başladı. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası olarak, bayram pazarı organizasyonunda önceliğimizi ilçemizde faaliyet gösteren çarşı ve pazarcı esnafımıza vererek, yerel esnafımızın desteklenmesine özellikle özen gösterdik. Hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmesi hem de esnafımızın bayram öncesi ticaretine katkı sağlanabilmesi adına gerekli planlamalar titizlikle yapılmıştır” dedi.
‘BAYRAM PAZARI 26 MAYIS’A KADAR AÇIK’
Sözlerini sürdüren Temel, “19 Mayıs Caddesi üzerinde kurulan bayram pazarımız, 24-26 Mayıs tarihleri arasında halkımızın hizmetinde olacaktır. Vatandaşlarımız bayram hazırlıkları kapsamında buradan tuhafiye türü ürünleri temin edebileceklerdir. Ayrıca, bayram öncesi alışveriş yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, arife günü olan 26 Mayıs Salı günü ilçemizde bulunan Yüzbaşılar, İhsaniye Merkez ve Gölcük Çarşamba pazarlarımız da vatandaşlarımızın hizmetine açık olacaktır. Böylece hemşehrilerimizin bayram öncesinde ihtiyaçlarını daha rahat ve erişilebilir şekilde karşılayabilecektir” ifadelerine yer verdi.
‘PAZAR GÜNÜ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Başkan Temel, son olarak “Bayram süresince, Kocaeli Sebze ve Meyve Hali’nin kapalı olması nedeniyle ilçemizde pazar kurulumu gerçekleştirilemeyecektir. Ancak çevre il ve ilçelerden gelecek sebze, meyve ve yeşillik ürünlerinin yeniden temin edilmesiyle birlikte, 31 Mayıs Pazar günü Hisareyn Kapalı Pazarımızda esnafımızla birlikte hizmet vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu vesileyle; birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının en güzel şekilde yaşandığı mübarek Kurban Bayramı’nın ilçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur, bereket ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz. Başta kıymetli Gölcük halkımız olmak üzere, emekleriyle ilçemize değer katan pazarcı esnafımızın ve tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, sevdikleriyle birlikte huzurlu ve bereketli bir bayram geçirmelerini diliyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Meltem ALKAN