Pazarda en fazla talep meyvelere
Gölcük’te her pazartesi kurulan Yeni Mahalle semt pazarı, bu hafta da vatandaşların ilk durağı olmaya devam etti. Pazarcı esnafı, meyvelere talebin yoğun olduğunu belirtti
İlçemizde her pazartesi Yeni Mahalle Kapalı Pazar yerinde kurulan semt pazarı, bu hafta da taze ve uygun fiyatlı sebze meyve tüketmek isteyen vatandaşların ilk durağı oldu. Pazarda bayram sonrasındaki hareketliliğin devam ettiğini belirten pazarcı esnafı fiyatların düşmesinin de bu hareketlilikte etkili olduğunu ifade etti. Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların daha çok meyve ürünlerine yönelmeye başladığı ifade edildi.
‘FİYATLARDA DÜŞÜŞLER YAŞANIYOR’
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan pazarcı esnafı, “Bayram sonrasında başlayan hareketlilik pazarlarımızda devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte hem meyveler tatlanmaya başladı hem de fiyatlarda her geçen gün düşüşler yaşanıyor. Son günlerdeki hareketliliğin sebeplerinden biri de bu. Fiyatlar şu anda uygun seyrediyor. Domates 40-50 lira seviyelerine kadar geriledi. Çilek de 80 ile 150 lira aralığında bulunabiliyor. Karpuzları geçtiğimiz haftalarda İran’dan ihraç ediyorduk, son günlerde o da artık Adana’dan gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.
PAZARDA MEYVE SEBZE FİYATLARI
Semt pazarında sebze ve meyve fiyatları şu şekilde oldu: Patates kilo 35-40 lira arası, soğan kilo 50 lira, domates kilo 40-50 lira arası, salatalık kilo 40-50 lira arası, kabak kilo 50 lira, patlıcan kilo 60 lira, taze fasulye kilo 120 lira, bezelye kilo 50 lira, havuç kilo 50 lira, limon file 70 lira, çarliston ve köy biberi kilo 50 lira, tatlı kıl biber kilo 100 lira, dolmalık biber kilo 80 lira, kapya biber kilo 80 lira, bakla kilo 35 lira, kıvırcık 50 lira, maydanoz 20 lira, dereotu 25 lira, semizotu 40 lira, muz kilo 100 lira, çilek kilo 80-150 lira arası, nektarin kilo 100 lira, kayısı kilo 100 lira, kiraz kilo 200 lira, şeftali kilo 120 lira, karpuz kilo 40 lira, kavun tane 100 lira, erik kilo 100 lira. Meltem ALKAN