‘Partimizi güçlü bir grupla temsil etmeliyiz’
Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, partilerinin 30. kuruluş yıldönümü ve seçimler hakkında açıklamalarda bulundu. Akpınar, “Partimizi güçlü bir grupla temsil etmeliyiz” dedi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, partilerinin 30. kuruluş yıldönümü ve seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Akpınar, konu hakkındaki açıklamasında “Partimiz o dönemde, Türkiye’nin karanlık günlerden geçtiğini, partimizin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu önderliğinde kurucu kadrolarının sivil inisiyatif, milli mutabakat, çokluk içinde birlik diyerek inisiyatif aldığını ve Türkiye’de mevcutlardan farklı bir siyasi parti kurma özlemini gerçekleştirdi. O dönem siyasi partiler, birbirleriyle uğraşarak ve popülist politikalar uygulayarak Türkiye’nin ekonomik ve siyasi krizlerle kaos yaşamasına çanak tuttu. BBP, bunun dışında tertemiz ve yeni bir sayfa açtı. Partimiz, 30 yıllık serüven içerisinde hep doğrunun yanında, yanlışın karşısında, kuruluş felsefesine uygun olarak hep milli iradenin yanında yer aldı. Partimiz, darbeler kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın, buna şiddetle karşı çıktı ve sözle söylemesi gerektiği yerde sözünü söyledi, tavır alması gerektiğinde tavır aldı, sokağa inmesi gerektiğinde de sokağa indi” dedi.
‘AYNI ÇİZGİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ’
Açıklamasını sürdüren Akpınar, “BBP'nin sadece partiye gönül verenlerin, milliyetçilerin ya da ülkücülerin değil, 85 milyonun tamamının birliğini hedeflediğini, parti olarak farklılıkları zenginlik olarak gördüğünü biliyoruz. Partimizin kırmızı çizgisinin terör ve şiddete bulaşmamak olduğunu vurguluyoruz. Bunlara bulaşmadan her türlü fikir söylenebilir. BBP’nin hedeflerinden biri de büyük ve güçlü Türkiye idealiydi. Bu idealin gerçekleşmesi için ister Meclis’te ister Meclis dışında olsun, iktidarda kimin olduğuna bakmadan, bu ideale hizmet eden kim varsa hep destek verdik. Bugün de Büyük Birlik Partisi aynı çizgisini devam ettiriyor. Cumhuriyet tarihinden bu tarafa baktığımızda, her anlamda büyüyen ve güçlenen bir Türkiye var. Enerji alanında atılan adımların tamamlanması noktasında da BBP, Cumhur İttifakı ile büyük bir gayretin ve ortak bir çalışmanın içerisinde. Partimiz, Türk ve İslam coğrafyasındaki bütün mazlumlara sahip çıkmak ve onların sesi olmak hedefiyle hareket ediyor. Bu hedef aynı zamanda, 2018’de Cumhur İttifakı protokolünde de yer aldı. Türkiye, tüm dünya mazlumlarına en fazla yardımı yaparak bu hedefi gerçekleştirdi” dedi.
‘30. YAŞIMIZI KUTLAYACAĞIZ’
Başkan Akpınar, sözlerine devam ederek “Partimizin 30. kuruluş yıl dönümünü 29 Ocak’ta Ankara’da düzenlenecek bir programla kutlayacağız. Bu programda partinin geleceğe dair vizyonunu da ortaya koyacağız. 2023 seçimlerinde kullanacağımız müzikler başta olmak üzere sloganlarımızı, ana hedeflerimizi, fikirlerimizi, vaatlerimizi, bugüne kadar Büyük Birlik Partisi’nin katkısıyla gerçekleşmiş yasa değişikliklerini ya da toplumun belli kesimlerinin taleplerinin karşılanması noktasında ortaya koyduğumuz gayreti, Meclis performansımızı, saha performansımızı, medya performansımızı hem arkadaşlarımızla hem de bütün Türkiye’yle paylaşacağız. Bizler de Kocaeli kadroları olarak bu Pazar günü 30. yaş günümüzü kutlamak için nasipse Ankara’da olacağız. Hamdolsun ki böyle onurlu bir davada, bizlere de ilçe başkanlığı gibi onurlu ve şerefli bir görevi icra etme gururu nasip oldu. Elimizden gelenin en büyüğünü bugüne kadar göstermeye çalıştık, göstermeye de çalışacağız. Bugüne kadar devletimizden en ufak bir destek almadan 30 yıldır devleti ve milleti için canhıraş mücadele eden davamız 30 yaşında. Vatanımıza, milletimize, Türk ve İslam dünyasına hayırlı olsun” dedi.
‘ADAYIMIZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDIR’
Akpınar, “Seçimler inşallah 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Cumhur İttifakı’nda olduğumuz için bizim cumhurbaşkanı adayımız net, Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Milletvekili seçimlerinde de Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı çatısı altında kendi amblemimiz ve kendi adaylarımızla seçime katılmak arzusundayız. Önceliğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi ve Cumhur İttifakı’nın da Meclis’te bugün sahip olduğu çoğunluğu koruması, hatta bunun üstünde, en azından 360 sayısını geçmesini arzu ediyoruz. Böylece anayasa değişikliklerinde referanduma götürecek sayıya ulaşabiliriz. Cumhur İttifakı olarak başörtüsü ve ailenin korunmasıyla ilgili verilen teklif, TBMM’de komisyonda kabul edildi. Ama genel kurulda 360’ı bulamama gibi bir riskle karşı karşıyayız. İşte bu riski ortadan kaldıracak bir sayıya inşallah ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun yanında arzumuz, BBP’nin güçlü bir grupla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilmesidir” dedi.nErdem ŞENGÜL