Parkın kirliliği tepki topluyor
Gölcük’te, iskele durağı yakınlarında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Gölcük Belediye Meclisi kararıyla Şehit Üsteğmen İsmail Demircan’ın adının verildiği çocuk parkı, uzun bir süredir pislik içinde. Vatandaşlar, parka uzun bir
Gölcük’te İskele Durağı yakınlarında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Gölcük Belediye Meclisi kararıyla Şehit Üsteğmen İsmail Demircan’ın ismi, bir parka verilmişti. 7 – 12 yaş kategorisindeki çocuklar için tasarlanmış olan oyun parkı, uzun bir süredir pislik içinde ve bakım yapılmıyor. Parkın bulunduğu yeri belirten ve kaldırımın hemen yanında bulunan park tabelasını otlar bürüdü ve tabelanın bulunduğu toprak zemin de bir o kadar kötü durumda. Uzun bir süredir parkın bakımsız ve kirli olduğunu söyleyen halk, Yaz döneminde de parkın temizlenmediğini ifade etti. Park tabelasının yanındaki yolda bulunan engelli rampası da kullanılacak durumda değil. Vatandaşlar, rampadan bir engellinin tek başına çıkamayacağını söyledi.
PARK OLDUKÇA BAKIMSIZ
Parkın iç kısmı da tabelanın bulunduğu alandan daha kötü durumda ve birçok atık bulunuyor. Parkın yaz aylarından bu yana kirli olduğunu ve parkın oyuncaklarına bakım yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, yetkililere tepki gösteriyor. Park alanının çöplerle dolu olduğu gözlerden kaçmazken oyuncakların da tahrip olduğu belli oluyor. Virane bir görüntü içerisinde olan parktaki oyuncaklar da kirli ve herhangi bir bakım yapılmamış. Çocukların kirlilik ve kötü görüntüden ötürü gidemediği park hakkında halk, tepkilerini ortaya koyarak “Burada yaz aylarından beri hiçbir bakım yapılmadı. Banklar oturulacak durumda değil. Oyuncaklar tahrip olmuş durumda. Zemini otlar kaplamış. Ağaç kırıkları, çöpler, cam şişe kırıkları bulunuyor. Parktaki tabela bile yamuk durumda. Yetkililer, buraya sadece park yapmış ama önemsememiş. Parkın bakımdan geçmesi gerekiyor” dedi.