‘Parasal sınırlar, yüzde  23,73 oranında artırıldı’
30 Aralık 2018 13:47

‘Parasal sınırlar, yüzde 23,73 oranında artırıldı’

‘Parasal sınırlar, yüzde 23,73 oranında artırıldı’

2019 yılında geçerli olacak tüketici hakem heyetleri parasal sınırları hakkında bilgi veren Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, “Tüketici hakem heyetlerine başvurularda parasal sınırlar, yüzde 23,73 oranında artırıldı” dedi. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan,2019 yılında geçerli olacak tüketici hakem heyetleri parasal sınırları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Aslan, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde “İl ve ilçelerde bulunan tüketici hakem heyetleri, vatandaşların yapmış olduğu alışverişlerde karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla görevlerini yapıyor. Bu kapsamda, yaptıkları alışverişlerde sorun yaşayan ve bu sorunu ürün aldıkları yerlerle çözemeyen tüketiciler, haklarını korumak amacıyla tüketici hakem heyetlerine iletiyor. Hakem heyetleri de sorunlara çözüm bulmak amacıyla gerekli çalışmaları tüketiciler için yerine getiriyor” dedi.

‘YÜZDE 23,73 ORANINDA ARTIRILDI’

Başkan Aslan, açıklamasının devamında “Tüketici hakem heyetleri, il ve ilçelerde belli parasal oranlara kadar gerekli işlemleri yapıyor. Yani ilçelerdeki ve illerdeki hakem heyetleri, belli bir parasal sınıra kadar işlemleri yürütüyor. Bu kapsamda il ve ilçelerdeki tüketici hakem heyetlerinin parasal sınırı, 2019 yılı için yeniden değerlendirildi. Tüketicilerin 2019 yılında tüketici hakem heyetlerine başvuru yaparken dikkate alacağı parasal sınırlar, 2018 yılı için yeniden değerleme oranı olarak tespit edilen yüzde 23,73 oranında artırıldı” dedi.

‘İLÇELERDE SINIR 5 BİN 650 TL’

Sözlerine son veren Başkan Aslan, “Buna göre 5 bin 650 Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri; büyükşehir statüsünde olan illerde 5 bin 650 Türk Lirası ile 8 bin 480 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri; büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 8 bin 480 Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri; büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 5 bin 650 Türk Lirası ile 8 bin 480 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri görevli olacak” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X