‘Pandemi, köylerdeki çalışmalara engel olmadı’
01 Ocak 2021 15:08

‘Pandemi, köylerdeki çalışmalara engel olmadı’

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, 2020 yılında eski adlarıyla köylerde pandemiden dolayı çalışmaların olumsuz etkilenip etkilenmediği konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Saral, “Pandemi, köylerdeki çalışmalara engel olmadı’ dedi. 

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, 2020 yılı içerisinde eski adıyla köylerde yapılan çalışmaların pandemiden ötürü olumsuz etkilenip etkilenmediği konusunda bazı bilgiler aktardı. Başkan Saral yaptığı açıklamada, “2020 yılı içerisinde pandemiden ötürü insan olarak sağlık başta olmak üzere birçok konuda elbette etkilendik. Bu dönemde psikolojik olarak gerçekten yorulduk. Bir sonraki günde neler yaşayacağımızı her zaman düşünüyorduk ama bu yıl içerisinde, bunu çok daha farklı bir şekilde düşündük. Nihayetinde 2021 yılına eriştik. Yeni yılın ülkemiz ve halkımız açısından oldukça güzel geçmesini temenni ediyorum” dedi.

‘ÖNCELİK, SAĞLIĞA YÖNELİK ÇALIŞMALARIN OLDU’

Sözlerini sürdüren Başkan Saral, “Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçemizde birçok noktada çalışmanın yapılmasına devam edildi. Bunlar arasında, köylerdeki projeler de halkımızın merak ettiği konulardan biriydi. Pandemiden ötürü her birimin, her kurumun önceliği sağlık çalışmaları oldu. Fakat ilçemizde yapılması beklenen çalışmalarda herhangi bir aksaklık olmadı. Bunlar arasında, köylerimizde yapılması planlanan çalışmaların ertelenmesinin muhtemel olduğu düşünülmekteydi fakat böyle bir durum da söz konusu olmadı” dedi.

‘OLUMSUZ BİR DURUM YAŞANMADI’

Açıklamasına devam eden Saral, “Baktığımız zaman köylerimizde yapılması gerekli olan istinat duvarı yapım çalışmaları, bozuk olan yolların düzeltilmesi, yama yapılması ve yeniden asfaltlanması gibi çalışmalar, zamanında gerçekleştirilmiş oldu. Yine Hamidiye’ye doğalgaz getirilmesi de bu sene içerisinde oldu. Yani pandemi, köylerdeki çalışmaların yapılmasına engel olmadı. Örnek olarak 15 günde yapılması muhtemel olan çalışma, 30 günde tamamlanmış oldu ama sonuç olarak yatırımlar gerçekleştirildi. Köylerimizde olumsuz bir duruma da 2020 senesi içerisinde rastlanmadı” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X