‘Pakistan için yardım kampanyası başlattık’
13 Eylül 2022 16:42

‘Pakistan için yardım kampanyası başlattık’

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, vakıfları bazında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgin, “Pakistan için yardım kampanyası başlattık” dedi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, vakıfları bazında yapılan yardım çalışmaları hakkında bugün bazı açıklamalarda bulundu. Bilgin, yaptığı açıklamada “Tarihinin en büyük sel afetini yaşayan Pakistan’da 2 bin kişi hayatını kaybederken yaşanan selden ötürü yaklaşık 30 milyon kişi olumsuz etkilendi. Zaten ekonomik ve sosyal bakımdan sıkıntılı bir dönemden geçen Pakistan, bu sel felaketi ile daha büyük bir yara aldı. Pakistan’da durum ciddiyetini korumaya devam ediyor. Bölgede salgın hastalıklar yayılmaya başladı. Bütün umudunu dışarıdan gelecek yardımlara bağlayan kardeş ülke Pakistan’da çocuklar açlıkla boğuşuyor” dedi.

‘VAKFIMIZ, YARDIMLARI ULAŞTIRIYOR’

Sözlerine devam eden Bilgin, “İHH İnsani Yardım Vakfı ise hayırsever Türkiye halkının yardımlarını, şiddetli muson yağmurları sebebiyle beşte biri sular altında kalan Pakistan’a ulaştırmaya devam ediyor. İHH ekipleri, bu alanda 147 ton gıda malzemesinin dağıtımını gerçekleştirdi. Pencap ve Khyber eyaletlerinde dağıtım yapan İHH Pakistan Acil Yardım Ekibi, on binlerce kişiye ulaştı. Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı sürüyor. İHH, Pakistan’da birçok kentte gıda, ilaç, çadır, battaniye, kırtasiye, su arıtma sistemi, tekstil ve inşaat malzemeleri dağıttı, Pakistan’da durum normalleşene kadar da yardımlar devam edecek” dedi.

‘HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ’

Bilgin, açıklamasının devamında “Pakistan’a giden ilk Türk yardım kuruluşları arasında yer alan İHH, 200’e yakın görevliyle sel bölgelerinde sıcak yemek, sağlık hizmeti, geçici prefabrike konutlar, çiftçiler için tohum dağıtımları, kamu binaları, hastane tamiri, yurt, okul ve cami inşaatı gibi faaliyetlerde bulundu. Bizler de Gölcük Temsilciliği ve tüm İHH temsilcilikleri olarak sel mağduru Pakistanlıların bu zor günlerde yanlarında olabilmek için yardım kampanyası başlattık. Gölcüklü hayırsever vatandaşlarımızın internet üzerinden veya bizzat vakfımıza gelerek makbuz mukabilinde yapacakları bağışlarını, İHH İnsani Yardım Vakfı’mız aracılığı ile ilgili bölgedeki mağdur Pakistan halkına göndereceğiz. Bizi her konuda destekleyen hayırseverlere buradan şahsım ve kurumum İHH olarak teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X