Özel yetenekli öğrenciler için fotoğraf sergisi
09 Ekim 2020 16:57

Özel yetenekli öğrenciler için fotoğraf sergisi

Özel yetenekli öğrenciler için fotoğraf sergisi

İzmit, Gebze, Gölcük Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in 5’inci sınıfta olan toplam 40 üstün zekalı(özel yetenekli) öğrencinin katıldığı bilim okulu programı kapsamında yapılan etkinliklerden anların sunulduğu fotoğraf sergisi Tarihi Gar Sanat Sergi Salonu’nda açıldı.

İzmit Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Rehber Öğretmeni Uzman Psikolojik Danışman Merve Koçer’in yürütücülüğündeki ‘Özel Yetenekliler için Sosyal ve Duygusal Öğrenme Bilim Okulu’ Projesi 14 Eylülde başladı ve 25 Eylülde sonlandı. İzmit, Gebze, Gölcük Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in 5’inci sınıfta olan toplam 40 üstün zekalı öğrencinin katıldığı bilim okulu programı kapsamında yapılan etkinliklerden anların sunulduğu fotoğraf sergisi Tarihi Gar Sanat Sergi salonunda açıldı. 5 Ekim’de kapılarını açan serginin bugün son günü olacak.

 İLK TÜBİTAK 4004 PROJESİ

‘Özel Yetenekliler için Sosyal ve Duygusal Öğrenme Bilim Okulu’ projesi ilk TÜBİTAK 4004 projesi olma özelliği taşıyor. Büyük ilgi çeken etkinliklerine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’da katılırken proje çerçevesinde öğrenciler ilimizin tarihi mekanları ve doğa tabiat parklarında Psikoloji temelli farklı disiplinlerden üniversitelerden gelen hocalarla birlikte etkinlikler yaptılar. Life kinetik yöntem, resim, beden perküsyonu, meditasyon, özel eğitim, drama, sinema terapi, bilişim teknolojileri, sosyal bilimsel yaklaşım, bowling, akıl oyunları yöntem ve teknikleri, bilimsel araçlar gibi birçok yöntemle keyifle etkinliklerini gerçekleştirildi.

 TÜBİTAK BAŞKANI GELDİ

Proje ve sergiyle ilgili konuşan Rehber Öğretmeni Uzman Psikolojik Danışman Merve Koçer, “TÜBİTAK projeleri genellikle pozitif bilimlere yönelik olurken, Psikoloji alanında bir projenin geçmiş olması ve TÜBİTAK başkanının gelerek projeyi taçlandırması bizi onurlandırdı. Öğrencilerden gelen olumlu dönüşler ve velilerden projeye yönelik gelen güzel dilekler bizleri mutlu etti. Bundan sonrada bu gibi projeleri psikolojik danışmanlar olarak ağırlık vermeye devam edeceğiz” dedi.

BENZER HABERLER
X