Özel bireyler işverenler ile bir araya gelecek
Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR ile iş birliği halinde Kocaeli genelindeki 245 işvereni, bin özel gereksinimli bireyle buluşturuyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile birlikte 03 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ortaklaşa gerçekleştireceği ‘İstihdamda Ben De Varım’ programı Kocaeli’nin iki farklı ilçesinde gerçekleşecek.
245 İŞVERENLE BULUŞMA
Kocaeli’nin tüm ilçelerinden katılım sağlayacak 245 işveren, 05 Aralık 2022 tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde 10.00-18.00 saatleri arasında, 09 Aralık 2022 tarihinde ise Çayırova Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde yine 10.00-18.00 saatleri arasında özel gereksinimli bireylerle buluşacak.
EĞİTİM VE İŞ BAŞVURUSU YAPILABİLECEK
İş arayan özel gereksinimli bireyler için tüm gün sürecek olan programda; İş Arama Becerileri, İŞKUR Engelli Hibeleri ve Teşvikleri, Diksiyon ve Etkili Konuşma, Etkili Sunum ve Hitabet konularında eğitimler verilecek. Ardından özel gereksinimli bireyler firmalara iş başvurusunda bulunacak. Başvuru seçeneklerine uygun olan özel gereksinimli bireylere firmalar tarafından geri dönüş sağlanacak.