‘Operasyonların amacı Türkiye’yi bölmektir’
07 Haziran 2017 16:18

‘Operasyonların amacı Türkiye’yi bölmektir’

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, geçtiğimiz akşam gerçekleştirdikleri haftalık olağan toplantı öncesinde, parti binasında basın açıklaması yaptı. Başkan Alp, “Operasyonların amacı Türkiye’yi bölmektir” dedi

 AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, geçtiğimiz akşam parti binasında, haftalık olağan toplantıları öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Başkan Alp, açıklamasında, “Geçen hafta kaybettiğimiz 13 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Bu tür olaylarda canımız yanıyor. Böyle olayların yaşanmaması adına da ne gerekiyorsa yapılmasını biz de bir an önce arzu ediyoruz. Milletimize, vatanımıza, bayrağımıza hizmet etmiş ve etmek için de kanını ortaya koymuş kahramanlarımız, hiçbir zaman unutulmazlar. Bugünlerde dünyayı en fazla meşgul eden konu Katar. Katar’la ilgili olarak bir operasyon söz konusu. Ortadoğu’da ateşin sıcaklığının dozunu arttırmak için küresel güçler yine devreye girdi. Mevcut bir ateş, sıkıntı, savaş var ama buna su dökmek yerine gaz dökerek bu ateşi alevlendirmenin gayreti içerisinde olan çıkar grupları, uluslararası örgütler ve küresel güçlerin hepsi, maalesef gayret gösteriyor. Tabii burada savaşı çıkarıp bu savaştan kimin rant elde ettiğine, kimin nemalandığına bakınca zaten perde arkasında bu işi körükleyenin ortaya çıktığı da açıkça meydanda” dedi.

 ‘ASIL HEDEF KATAR DEĞİL, TÜRKİYE’

Başkan Alp, açıklamasının devamında, “Burada benim gördüğüm kadarıyla iki hedef var: Birincisi 2013 Gezi Olayları’ndan itibaren Türkiye ekonomik anlamda bir bombardıman ve saldırı altında. Bizim Katar’la yakınlaşmamız, orada üs kurmamız ve ekonomik yatırımları Katar’ın Türkiye’ye yapmasıyla beraber yine bir ekonomik boğma operasyonu içindeler. Asıl hedef Katar değil, Türkiye. İkincisi de; yine bu coğrafyada bir mezhep çatışması tehlikesi görüyoruz. Bu işin de bir mezhep çatışmasına gitmesi an meselesidir. Bu coğrafyada mezhep çatışması, başka bir şeye benzemez. Bunu geçmiş dönemde Başbakan ve Cumhurbaşkanımız da ifade etmişti. Son olarak İngiltere’de yapılan terör saldırısını gördük. Terörle İslam’ı yan yana koyup algı operasyonu yapıyorlar. Burada Müslüman ülkelerin bütün dünyadaki Müslümanların buna bir dur demesi gerekiyor. Tabiri caizse uyanık olması gerekiyor. Ortadoğu’yu ve Afrika’yı görüyoruz. Bunları göz önüne alarak hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

 ‘MİLLETİMİZ, KÜRESEL GÜÇLERİN TEZGAHINI KESİNLİKLE GÖRDÜ’

Açıklamalarına devam eden Başkan Alp, “Ortadoğu’da ne zaman ateş sakinleşiyor, hemen birileri gelip gaz döküyor. Suudi Arabistan’a milyar dolarlık silah anlaşması yapıyorsunuz, Katar Suudi Arabistan’la problem yaşıyor. Savaşı çıkaranlar, daha sonra o savaş için her iki tarafa da silah satıyor. Ama Türkiye’de milletimiz, küresel güçlerin tezgahını kesinlikle gördü. Bu operasyonun amacı belli. Ama her ne olursa olsun biz millet olarak birbirimize sarıldıkça bizi kimse bölemeyecek. Bize ne operasyon yapılırsa yapılsın, dimdik durduğumuz sürece bu bayrağa kimse gölge düşüremeyecek. Ortadoğu ülkelerine bakın. Ne zaman birbirlerine düştüler, küresel güçler tepelerine bindi ve başarılı oldu. Ama Türkiye’ye 15 senedir operasyon yapılıyor. 2013’ten sonra operasyon daha da arttı ama milletimiz bölünmediği sürece bu operasyonların hiçbiri başarılı olamayacak. Amaç belli Ortadoğu’da: Türkiye’yi de bu yangın içine çekmektir. Amaç, Türkiye’yi bölmektir. Ortadoğu’da bütün ülkelerde bu stratejileri başarıya ulaştı. Başarıya ulaşamadıkları tek ülke Türkiye” dedi.

 ‘TÜRKİYE’YE YAPILAN BİR OPERASYON VAR’

Açıklamalarına son veren Başkan Alp, “Ülkemizin bölünmesi için operasyon yapıyorlar. Önümüzdeki yıllar zor geçecek. Bu iktidara, Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan bir şey değil; bu Türkiye’ye yapılan bir operasyondur. Türkiye’nin ve bu coğrafyanın huzuruna, İslam’a yapılan bir saldırıdır. CHP’nin grup toplantısını izledim. Muhalefet edeceğim diye anlamsız şeyler söylemenin bir anlamı yok. Bugün bir ve beraber olma günü diyoruz ama halen muhalefet olacak diye Türkiye’yi şikayet ediyor. Ortadoğu’daki yangının sorumlusu olarak bizi gösteriyor. Ben Kılıçdaroğlu’na anlam veremiyorum. Beraberinde, Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinin terörist cenazelerine gitmesini engellemesi lazım. Bir tarafta 13 şehidimiz varken diğer taraftan bir CHP milletvekilinin bir teröristi anma töreninde olması, CHP seçmeninin vicdanını ve Türk milletinin vicdanını incitir. Gölcük’ün bütün sokakları, Gölcük Belediyesi’nin çalışmalarıyla prestij sokak olacak. Üstyapı, ışıklandırma gibi çalışmalarla prestij sokak yapıp ilçeyi hareketlendireceğiz. Belediye Başkanımız büyük bir proje yapıyor. Değirmendere’de de bu uygulama devam ediyor. Dere Sokak’taki çalışmalar oldukça güzel olacak” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X