‘Önümüzdeki süreç bizim için çok önemli’
28 Aralık 2017 16:34

‘Önümüzdeki süreç bizim için çok önemli’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Yönetimi, geçtiğimiz akşam parti binasında haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Önümüzdeki süreç bizim için çok ön

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Yönetimi, geçtiğimiz akşam parti binasında haftalık olağan toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, CHP Belediye Meclis üyeleri, Eski Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın ve partililer katılım gösterdi. Toplantıda ilk olarak parti yönetimi ile meclis üyeleri, birbirleri ile tanıştı. Sonrasında sözü alan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Aramızda önemli misafirimiz var. Geçmiş dönem Harb-İş Sendikası Başkanlığı ve milletvekilliği yapan partimizin değerli isimlerinden Bekir Yurdagül de aramızda. Kendisine hoş geldin diyoruz. Öncelikle Cumartesi günü Genel Başkanımızın Gölcük’te ağırlanmasından ötürü büyük mutluluk duydum. 2–3 ay önce genel merkezin bizlere gönderdiği bir genelge vardı. İlçe düzeyinde sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri dahil birçok kişiyle görüşebilecek bir toplantılara Genel Başkanımızın geleceği ifade ediliyordu. İl toplantısında genelge doğrultusunda böyle bir olaya talip olacağımızı ifade etmiştim. Genel Başkanımız, tercihini bizden yana kullandı” dedi.

 ‘SÖZLERİ DERİN İZLER BIRAKTI’

Başkan İşeri, açıklamasının devamında, “Kısa sürede böyle bir yapıyı oluşturmak, çok kolay olmadı. Gerçekten kısa süre içerisinde burada oluşturulan komisyon, işini oldukça güzel bir şekilde yaptı. Bu anlamda çok büyük emekleriniz oldu. Genel Başkanımız, İl Başkanımıza teşekkürlerini ileterek Gölcük’ten memnun ayrıldığını ifade etmiş. Muhtar ve azalar, spor kulüpleri yöneticileri, dernekler, sendikalar, bütün sivil insiyatif oradaydı. Bütün arkadaşlarımız çaba sarf etti. Bizzat muhtarların, dernek yöneticilerinin yanlarına gittik, davetiyemizi verdik. Ülkedeki barışın sağlanması adına diğer partilere mensup kişileri de çağırdık. Sağ olsunlar, onlar da geldi ve çok güzel bir tablo ortaya çıktı. Negatif düşüncede olan insanlar, Genel Başkanımızın önemli sözler söylediğini ifade etti. Genel Başkanımızın sözleri gerçekten derin izler bırakmış. Burada başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu başarıda Genel Başkanımızın payı oldukça büyük. Katkı koyan tüm yöneticilerimize, partililerimize teşekkür ediyorum. Sabahın erken saatlerinde gelen davetlilere hizmet ettiler” dedi.

 ‘OHAL’İ GEREKTİRECEK HERHANGİ BİR NEDEN YOK’

Başkan İşeri, gündeme dair görüşlerini de ifade ederek, “Son KHK’lar, ülkemizdeki hukuk ve demokrasinin, adaletin, demokratik parlamenter sistemin devre dışı bırakıldığını gösteriyor. OHAL kararnameleri sonucunda ülkemiz, istenilmeyen yerlere sürükleniyor. Ürkütücü düzenlemeler yapılıyor. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi bugün OHAL’i gerektirecek herhangi bir neden yok. OHAL uygulamaları, kendisine münhasır düzenlemeler içermeli. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki eylemlerde bulunacak kişilerin idari, mali, hukuki bir cezai sorumluluk taşımayacağı açıklandı. Bu madde ile ne yapılmak isteniyor?” dedi.

 ‘ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ, ÇOK ÖNEMLİ’

Başkan İşeri, açıklamalarına son vererek “Gerçekten demokrasinin geleceği adına bir sivil toplum örgütünün hak arama davasında böyle bir kişi, insanları tararsa ne cevap verilecek? Şimdi taşeron işçiler seviniyor. Üç sınavdan bahsediliyor. Onların nasıl bir sınav olacağı bilinmiyor. Taşeron işçiler, kadro isterse açtıkları davalardan feragat edecekler. Asıl işveren, örneğin ücreti vermediğinde belediye veriyordu. Bu insanlar, hangi güvenceyi görüp de böyle davalardan vazgeçecekler? Sosyal haklardan da feragat edecekler. Önümüzdeki süreç bizim için çok önemli. Sabırla insanlara bu süreci anlatacağız. Ülkemizin son durumunu anlatacağız. Süreç, gerçekten iyi gitmiyor. Toplumsal bir barış istiyoruz. Siyaset ikinci planda kalmalı. Her CHP’linin tarihi bir sorumluluğu var” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X