Marmara Denizi’nde fırtına bekleniyor
Kocaeli Valiliği; vatandaşları Marmara Denizi’nde beklenen fırtınaya karşı uyardı
$ Dolar 27,2054 %0,01
€ Euro 28,8328 %0,02
£ Sterlin 33,2279 %0,02
Altın $1.916,24 %0,02
Gümüş 20,22 %0,00
Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Muhasibi Murat Öner basın açıklaması gerçekleştirdi. Öner yapmış olduğu açıklamada, “Öncelikle kalp krizi sonucu vefat eden İYİ Parti Kocaeli İl Eski Başkanı Şanbaz Yıldız’a Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve İYİ Parti camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.
‘EKONOMİ ALEV SAÇIYOR’
Sözlerine ülke ekonomisine değinerek devam eden Öner, “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 20.34 lira seviyelerinde olan benzin fiyatı aradan geçen sadece 1 yılda 36.12 lira seviyelerine çıkmış ancak iktidar sahipleri kendilerinde hiç suç bulmamış, sanki bu zamları yapanlar başkalarıymış gibi insanımızı yanıltmaya yönelik ifadeler kullanmış ve bundan hiç utanç duymamıştır. Göreve geldiğinde gözlerinden ışık saçan gözleri ışıl ışıl parlayan bakanımız bir oh çekerek görevi devretti ama yerine gelen birilerine göre “İngiliz vatandaşı maliyeci” yine birilerine göre “dolandırıcı” olan Sayın maliye bakanı ise göreve geldiği andan itibaren halkımızı zam yağmuruna tutmuş, çay kaşığıyla verdiklerini kepçelerle almayı ihmal etmemiştir. İnsanımız evine temel ihtiyaçları dahi alırken zorluk yaşıyor. Evine temiz su, ekmek alırken dahi düşünen insanımız artık bırakın başını yastığa rahat koymayı nefes almada bile zorluk çekiyor. Ekonomi ışık değil alev saçıyor” dedi.
‘BELEDİYE GÖREVİNİ YAPMIYOR’
Açıklamasının devamında Gölcük Belediyesi’ni eleştiren Öner, “Gölcük Körfez’in Bir ‘inci’si mi? İnsanlarımızı yanıltmada, buldukları sloganlar da mahir olan iktidar sahipleri sadece ana caddelerde yapmış oldukları çalışmalarla medya önünde güzel gözüküyorlar. Halkımız nezdinde heybeleri eksilerle dolan ve hayırla yâd edilmeyecek bu iktidar sahipleri, idareciler ve yöneticiler yaklaşan yerel seçimlerde milletimizden en büyük dersi alacaklardır. Yıl olmuş 2023, insanların Mars’ta yaşama hayali kurduğu bir dönemde, Çiftlik Mahallesi’nin yollarındaki çukurlar doldurulmayı bekliyor. Sormak istiyorum belediyelerin görevi ne? İnsanlar sizi reklamcılık yapmanız için mi seçiyor, yoksa belediye kaynaklarını yandaşlarınıza aktarmanız için mi?” dedi.
‘KULA KULLUK ETME DÖNEMİ BİTECEK, HAK YERİNİ BULACAKTIR’
Öner, “Sadece evine ekmek götürebilmek için insanımız birilerinin kapısında bekletilmek zorunda kalıyor. Sınavdan 90 üzeri alan değil mülakatta dayısı olan sadece işe alınabiliyor. Haksızlığa karşı göz yumuluyor. Adalet naraları atanlar işlerine gelmediği zaman 180 derece dönmeyi de hiç ihmal etmiyorlar. Benden olan Haccac-ı Zalim de olsa dostumdur, benden olmayan Hazreti Hüseyin’de olsa düşmanımdır anlayışı yanlıştır, ancak iktidar bu inancı benimsemiş yüzyıllar önce birilerinin Kabe’yi mancınıkla taşladığı gibi bu iktidar sahipleri de insanımızın dini ve manevi değerlerini topa tutmuştur. Şair Nesimi’nin de dediği gibi ‘Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına, rızkımı veren Hüda’dır kula minnet eylemem’ diyerek insanlığın saadeti için çalışmaya dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğiz” dedi.
‘HALKIMIZI SAADET PARTİSİ’NE DAVET EDİYORUZ’
Öner, sözlerinin devamında “Ülkemizin gelmiş olduğu son durumda, halkımızın giderek yoksullaştığı ve kutuplaştığı bu düzenden kurtuluşun tek adresi Milli Görüş prensiplerinden asla taviz vermeyen Saadet Partimizdir. Milli Görüş hak yemeyen ve insanımızın hakkını da yedirmeyen bir temel üzerine inşa edilmiştir. Yönetimde liyakatı esas alan ve insanca yaşamı destekleyen bu yolda halkımızı da bizimle birlikte yol yürümeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.