‘Önemli olan çiftçilerimizin kalkındırılması’
05 Şubat 2015 16:12

‘Önemli olan çiftçilerimizin kalkındırılması’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Pazartesi günleri kurulan semt pazarının fırtına dolayısıyla kurulamaması ve çiftçilerin kalkındırabilirliği hak

Açıklamalarında önlemlerin yetersiz olduğunu, ancak alınan kararın isabetli olduğunu belirten Başkan Çanakçı, “Hafta sonu bölgemizi esiri altına alan şiddetli fırtına birçok hasara yol açtı. Tabi bu hasar süresi içerisinde can ve mal güvenliği için tehlikeli anlarda yaşandı. Dolayısıyla Pazartesi günleri kurulan Semt Pazarında da herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi adına böyle bir karar alındı. Şu anda elimizde bulunan şartlara bakıldığı zaman alınabilecek tek karar bu doğrultudaydı” dedi.

 

‘SIKINTI YAŞAMAMAK İÇİN TEDBİR ALINMALI’

Çanakçı açıklamalarının devamında önlemlerin zayıf olduğuna dikkat çekerek “Yaşanan fırtınaya bakıldığı zaman, bu fırtınanın veya daha beter fırtınaların bir daha yaşanmayacağı konusunda hiç kimse en küçük bir şey söyleyemez. Yani daha ağır ve şiddetli doğal afetlerde yaşanabilir. Fakat eğer her yağmurda, her fırtınada, her rüzgarda pazarlar iptal edilecek olursa üreticinin de pazarcı esnafında, tüketicinin de vay haline. Dolayısıyla yaşanan bu olay kapalı pazaryerlerinin ivedilikle yapılması gerektiğini gösterdi. Tabi bir gelişmede geç kalınması demek, hiç yapılmaması anlamına gelmez. Artık bir sonraki zamanlarda sorunlar, sıkıntılar yaşamamak için gereken tedbirler alınmalı” dedi.

 

‘AMBULANS VE İTFAİYENİN MÜDAHALE ALANI OLMUYOR’

Çanakçı pazaryerlerinde olası yaşanabilecek afetlere de değindi. Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “Şu anda Şirinköy’de bulunan Cumartesi Pazarımız ve Hisareyn’de bulunan Pazar Pazarımız haricinde diğer semt pazarlarımızın hiçbirinde kapalı ve kalıcı bir alan yok. Kaldı ki Gölcük’te Çarşamba ve Pazartesi Günleri kurulan Semt Pazarları, ilçemizin en büyük ve en kalabalık pazarı, buralarda yaşanabilecek olağanüstü afetlerde ambulans ve itfaiyenin müdahale alanı olmuyor” dedi.

 

‘DESTEK OLMALARI GEREKMEKTEDİR’

Çanakçı, açıklamalarını sonlandırırken, çiftçilerin kalkınması hususuna da dikkat çekti. Çanakçı, “İşlerini büyütmüş olan mevcut çiftçilerimizin zaten kalkınma konusunda herhangi bir problemi olmaz. Önemli olan orta ve alt düzeyde ki çiftçilerimizi kalkındırmaktır. Örneğin alt seviyede ki çiftçilerimize seralar yapılması veya onların tarım alanlarını genişletebilmeleri konusunda destek olmaları gerekmektedir. Bunu Büyükşehir Belediyemiz de gerçekleştirebilir, Tarım Bakanlığımızda gerçekleştirebilir. Bu doğrultuda ilerleyen günlerde geniş kapsamlı bir proje düzenleyerek yetkililerle görüşmelerimizi yapacağız” dedi.

BENZER HABERLER
X