Öncü; Saygı sınırlarını alt üst etmektedir
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gölcük İlçe Başkanı Taner Öncü, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın sosyal paylaşım sitesinde yayımlandığı paylaşım hakkında açıklamalarda bulundu
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gölcük İlçe Başkanı Taner Öncü, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın sosyal paylaşım sitesinde yayımlandığı ve Hz. Muhammed ile Hz. İbrahim’i konu aldığı iddia edilen paylaşımı hakkında açıklamalarda bulundu. Öncü açıklamalarında “AKP’den Düzce Milletvekili olan İbrahim Korkmaz, yılbaşı gecesinde, şahsi sosyal paylaşım hesabından gayet saygısız bir şekilde, kendisi ve kardeşini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve Hz. İbrahim (AS) ile özdeşleştirecek tarzda kendince espri yaparak, inancımıza ilişkin hassasiyetlerimize saldırmıştır. Şahsın, bu laubali, saygısız, sorumsuz tavrı karşısında, Milliyetçi Ülkücü Hareket’in lideri Sn. Devlet Bahçeli Bey kendisini uyararak; İslam inancımızın espri konusu edilemeyeceğini kendilerine hatırlatmış ve manevi değerlerimize bulaşmamasını dile getirmiştir” dedi.
‘ŞAŞIRTICI OLMAMIŞTIR’
Öncü, “İbrahim Korkmaz adlı siyaset bezirganının, inanç alanlarımız üzerinde cıvık ve saygısız bir şekilde at oynatmaya kalkması, AKP’nin kurumsal geçmişine çok yakışmaktadır. Dilleri yılan gibi olan bu gelenekten; genel başkanlarının, ‘rahmetimiz gazabımızı aşacaktır’ ifadesiyle tıynetini belli ettiği ve genel başkanlarının Allah’ın tüm sıfatlarını kendinde topladığını ifade edecek kadar yoldan çıkmış, genel başkanlarına dokunmayı ibadet olarak telakki eden, genel başkanlarının yaptıklarını yapmanın sünnet olduğunu ifade eden, daha da ötesi genel başkanlarını ikinci peygamber olarak addedenlerin mensup olduğu, Kur’an ayetleri ile küçük vicdanlarıyla ‘makara’ yapmaya cüret edenlerin baş tacı olduğu bir yapıdan, bu tarz söylemlerin tezahür etmesi elbette ki şaşırtıcı olmamıştır. AKP’den kir ve irin akmakta, riya ve gevşeklik saygı sınırlarını alt üst etmektedir” dedi.
‘ÜLKÜCÜ HAREKET’İN LİDERİNE DE HAKARET ETMİŞTİR’
Öncü, “malum şahıs, liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey’in uyarılarını dikkate almamıştır. Bununla da yetinmemiş, saygısız üslubunu sürdürerek Milliyetçi Ülkücü Hareket’in liderini itham etmiştir. Hz. Muhammed ve Hz. İbrahim Efendilerimize ettiği saygısızlığın üzerine, edepsizleştikçe edepsizleşmiş ve Milliyetçi Ülkücü Hareket’in liderine de hakaret etmiştir.
İslam ve mukaddesatımıza hakareti, saygısızlığı sıradan bir tavır olarak içselleştirmiş; bu saygısızlığı gösteren mensuplarını bırakın uyarmayı veya cezalandırmayı, adeta ödüllendiren AKP hareketi, biliyoruz ki sana da sahip çıkacak, MHP liderine ettiğin hakareti de fazlasıyla takdir edecektir. Efendilerinin gözüne girmek için seçtiğin yol, belki bu anlamda başarılı olacaktır ama Türk Milleti’nin kutsallarıyla alay etmen ve özür dileyeceğin yerde arkasında durman, senin sicilini kirletmeye bir hayli yetecektir” dedi.
‘TEVİL EDİLEBİLECEK NOKTAYI ÇOKTAN AŞMIŞTIR’
Öncü, “AKP geleneğinin mukaddesatımıza saygı noktasındaki kirli ve karanlık sicili, artık üstü örtülebilecek, riyakâr tavırlarla geçiştirilebilecek durumda değildir. İbrahim Korkmaz da, AKP geleneğinin takipçisi olduğunu bu tavrıyla göstermiştir. İbrahim Korkmaz’ın tavrı ve duruşu tevil edilebilecek noktayı çoktan aşmıştır. AKP’li İbrahim Korkmaz; seni açıkça uyarıyoruz. Mukaddesatımızdan pis dilini çek. Saygısız üslubunu düzelt. Peygamberimiz hakkında yaptığın ucuz esprileri, sosyal medyanın sofrasına meze yapmaktan kendi nefsini alıkoy. Seni uyaran Milliyetçi Ülkücü Hareket’in liderine kulak ver; İbrahim Korkmaz, sus ve köşene çekil. Yaptığın düzeysiz ve cıvık espriyle ismini öğrendik, daha fazla gündemi meşgul etme. Kirli sicilin, saygısız ve laubali bir kimse olarak anılmakla kalsın, daha fazla ileri gidip, haddini daha fazla aşma. Milliyetçi Ülkücü Hareket’in liderine hitaben, hangi kafayla söylediğini bilemediğimiz sözleri ağzına alırken sonuçlarını düşün, hastalıklı ruh halinden sıyrıl ve aklını başına devşir” dedi.