Öğrencilere su verimliliği eğitimi
28 Nisan 2023 16:14

Öğrencilere su verimliliği eğitimi

Su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılmasına yönelik farkındalığın arttırılması ve çevre bilincinin kalıcı olarak sağlanması amacıyla düzenlenen eğitimler kapsamında Karamürsel Güzelkıyı İlkokulu’nda ‘Su Verimliliği Etkinliği’ gerçekleştirildi

Ülkemizde kentsel, tarımsal, endüstriyel ve bireysel kullanımlar başta olmak üzere tüm kullanımlarda suyumuzu verimli ve sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere gururlu bir miras bırakabilmek gayesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ulusal ölçekli ‘Su Verimliliği Seferberliği’ başlatıldı. 31 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tarım, belediye, sanayi ve hane halkı su kullanıcılarının katılımıyla gerçekleşen Su Verimliliği Seferberliği Tanıtım Toplantısı’nı müteakip, su verimliliği kültürünün oluşması ve su verimliliği bilincinin yaşam tarzına dönüşmesi için öğrenciler ve öğretmenler ile ülke genelinde yüz yüze eğitim çalışmaları başlatıldı. Bu maksatla, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında tesis edilen işbirliği çalışmalarının sonucunda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yüz yüze eğitimlerin ilki 22 Mart 2023 Dünya Su Günü’nde Kayseri’de gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERİN FARKINDALIĞINI ARTIRACAK BİLGİLER PAYLAŞILDI

Su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılmasına yönelik farkındalığın arttırılması ve çevre bilincinin kalıcı olarak sağlanması maksadıyla düzenlenen eğitimler kapsamında Karamürsel Güzelkıyı İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelinerek ‘Su Verimliliği Etkinliği’ gerçekleştirildi. Etkinliğe, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, İSU Genel Müdür Yardımcısı Uğur Susoy, İSU Abone İşleri Dairesi Başkanı Burhan Zeydal, İSU Karamürsel Şube Müdürü Selim Yılmaz, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır ve Karamürsel İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akın Atlıbatur, Karamürsel Güzelkıyı İlkokulu Müdürü Murat Özer katılım sağladı. Kocaeli etkinliği kapsamında Su Yönetimi Genel Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitimlerde suyun verimli ve bilinçli kullanılması konusunda öğrencilerin farkındalığını artıracak bilgiler paylaşıldı ve su kaynaklarımızın bütün canlıların yaşamı ve insanlığın geleceği için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve artan kuraklık konusuna dikkat çekilerek, çocukların bilinçli su kullanımını ve su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri ve su verimliliğini yaşam tarzına dönüştürmeleri yönünde eğitici video gösterimleri ve sunumlar yapıldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve öğrencilere hediye verilmesiyle son buldu.

BENZER HABERLER
X