‘Öğrencilere burs yardımını başlattık’
12 Ekim 2025 17:18

‘Öğrencilere burs yardımını başlattık’

Gölcük HAKEVİ Derneği Başkanı Burhanettin Çalgan, dernek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Çalgan, “Kuruluşumuzun henüz ilk senesi olması münasebetiyle az da olsa öğrenci burs yardımlarımızı başlatmış bulunuyoruz” dedi

Gölcük Hayata Değer Kat İnsani Yardım Derneği (HAKEVİ) Başkanı Burhanettin Çalgan, eğitime destek programı kapsamında yapmış oldukları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çalgan, yapmış olduğu açıklamada “Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Paslı hocamızın özenle hazırlamış olduğu özgün içerikli İngilizce hikaye kitaplarını, derneğimiz olarak eğitime destek programı kapsamında, İngilizce eğitimi alan ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize hediye olarak vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli hocamız İsmail Hakkı Paslı’nın, “Bizi anlatan hikayeler” anlayışıyla hayata geçirdiği ve değerlerimizle barışık, aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olma özelliği ile sunmuş olduğu İngilizce hikaye kitaplarını çocuklarımızla buluşturmaya aracı olmaktan çok mutluyuz” dedi.

‘BAŞKA PROJELERLE DE EĞİTİME KATKI SAĞLAYACAĞIZ’

Çalgan, “Hocamızın bu çalışmalarını, İnşallah daha geniş kapsamlı olarak daha yükseklere taşımasını temenni ediyor, kendilerine bu gayretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Karınca misali de olsa çalışmalarında yardımcı olacağımızı şimdiden ifade ediyoruz. Öğrencilerimizin, Milli Eğitim Değerleri ve Türkiye Maarif Modeline uygun bu kitaplardan çok ama çok istifade edeceklerini ümit ediyoruz. HAKEVİ Derneği olarak eğitim programlarımız kapsamında bu ve benzer çalışmalara başka projelerle de katkı sağlayacağız” diye konuştu.

‘ÜST SEVİYELERE TAŞIMA ÇABAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

Başkan Çalgan, “Kuruluşumuzun henüz ilk senesi olması münasebetiyle az da olsa öğrenci burs yardımlarımızı başlatmış bulunuyoruz. Her sene gücümüz oranında bu sayıyı daha üst seviyelere taşıma çabamızı sürdüreceğiz. Yine eğitime destek programları kapsamında, okullar açılırken öncelikli ihtiyaçlı ve yetim ailelerimize de 1500 TL'lik nakdi yardımda bulunarak sevinçlerine vesile olduğumuz için de çok mutluyuz. Önceliği Gölcük olan HAKEVİ Derneği olarak, değerli Gölcüklü hayırsever insanlarımızdan bu konuda da yardım ve desteklerini bekliyoruz. Bugüne kadar bizim aracılığımızla her türlü ayni ve nakdi bağışlarını yetim ve ihtiyaçlı ailelerimize sunarak yüzlerinin gülmesine vesile olan hayırsever halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Meltem ALKAN

BENZER HABERLER
X