‘Öğrencilere burs desteğimiz olacak’
Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, gündemlerindeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Korkut, “Tüzük gereği sosyal yardımlar kapsamında hemşehrilerimizin lisans düzeyinde eğitim gören çocuklarına burs verme çalışmalarımız olacak” dedi
Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, 2025-2026 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine sağlayacakları burs desteği hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Korkut, yapmış olduğu açıklamada “Derneğimiz 2026 yılının ikinci periyodunda, tüzük gereği sosyal yardımlar kapsamında hemşehrilerimizin lisans düzeyinde eğitim gören çocuklarına burs verme çalışmalarımız olacak. Birlik, beraberlik ve ortak paylaşımda bulunacağımız organizasyonlar içerisinde olacağız. Bu kapsamda aile gezileri, kahvaltı gibi organizasyonlar yapılmasını planladık” dedi.
‘DAHA FAZLA HEMŞEHRİMİZE ULAŞMA ÇABASINDAYIZ’
Korkut, Ekim ayı içerisinde yapmayı planladıkları etkinliklerle ilgili olarak “9-16 Ekim tarihleri arasında Güneydoğu gezimiz olacak. Döndükten sonra da bir kahvaltı organizasyonu yapacağız. Kocaeli'deki diğer Rumeli, Balkan ve Trakya illeri dernekleriyle de ortak çalışmalara katılacağız. 2026 yılını dolu dolu geçirmeyi hedefledik. Kadın kollarımızın çalışmalarına da destek vererek daha fazla hemşehrimize ulaşma çabasındayız. Burs konusunda yine her zaman olduğu gibi kadın kollarımıza ayrıca güveniyorum ve onların yardımlarını bekliyorum. Bu konuda tüm hemşehrilerimizinde bursa katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.
‘BİLGİ ALMAK İÇİN DERNEĞİMİZLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER’
Başkan Korkut, son olarak “Burs başvurularını 21 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında kabul edeceğiz. 8 Ekim'de de sonuçları açıklayacağız. Burslarımız 8 ay süresince olacak. 15 Ekim'de başlatıp 15 Mayıs'ta sona erdireceğiz. Burs başvurusunda bulunmak ve gerekli belgeler hakkında bilgi almak için bizzat derneğimizle iletişime geçebilirler. Burs vereceğimiz kişi sayısı tamamen bağışçılarımızın yapacağı bağışlarla orantılı olarak belirlenecek. Geçen sene 11 öğrenciye burs verdik. 11 müracaat vardı ve 11 kişiye verdik. Bu sene göreceğiz, ne kadar başvuru olacak. Gerçekten ihtiyacı olan öğrencilerimizin başvurmasını bekliyoruz. Tabii ki herkes müracaat edebilir ancak sıralama olacak. Çünkü bizim bir burs komisyonumuz var. Biz yönetim olarak buna karışmıyoruz. Burs komisyonu, önüne gelen dilekçelere, aile durumlarına ve gelir durumlarına bakarak karar verecek. Süreç tamamen burs komisyonumuzun inisiyatifinde olacak” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Meltem ALKAN