İl Jandarma Komutanlığı’nda acı veda
Kocaeli’de yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Ay için tören yapıldı
$ Dolar 48,8453 %0,05
€ Euro 55,6770 %0,14
£ Sterlin 64,7887 %0,24
Altın $4.281,57 %-0,12
Gümüş 100,47 %-0,63
Geçtiğimiz günlerde 1128 akademisyen ülkede yaşanan savaş politikalarına, sivil ölümlerine ses çıkarmak için imza kampanyası başlatmıştı. Başlatılan bu imza kampanyası, hükümet tarafından tepki ile karşılanmış ve "gereğini yapacağız" denmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kocaeli Üniversitesi'nde de aralarında Prof. Dr. Nilay Etiler, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu gibi isimlerin de olduğu 19 akademisyen sabah saatleri itibariyle evlerine baskın yapılarak gözaltına alındı.
‘AKP’DEN KORKMUYORUZ’ KOÜ
öğrencileri de hocalarının gözaltına alınmasın ardından İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdiler. "Üniversiteler barıştır barışı
savunuyoruz" "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atan öğrenciler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması, Simge özel tarafından okundu. Üniversitelerin özgür düşünce ve bilimin üretildiği yaşam alanları olduğunu söyleyen Özel; "Bizler yaşam alanınızda savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı
savunan hocalarımıza sahip çıkıyoruz. Her gün başka bir trajediyi uyandığımız bu toprakları yoksul halkların kanıyla sulayan AKP'ye karşı korkmuyoruz, buradayız, bir aradayız" ifadelerini kullandı.