Öğrenciler, şenlikte doyasıya eğlendi
13 Haziran 2022 14:45

Öğrenciler, şenlikte doyasıya eğlendi

Gölcük İlçe Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik ‘Kadim Oyunlar Şenliği’ düzenlendi. Öğrenciler, düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendiler

Kavaklı Sahili 2. Etap alanında düzenlenen ‘Kadim Oyunlar Şenliği’ etkinliğinde Stajyer Kaymakam Mert Çanga, Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Gölcük Ziyaret Vakfı Başkanı Seyfettin Öztürk, Kur’an kursu öğreticileri ve veliler, çocukların bu mutlu günlerine şahitlik ettiler.Seksekten, ip oyunlarına, çuval yarışı, yumurta taşıma, top oyunları, taş oyunları, ebru, bileklik yapımı gibi el becerilerine yönelik farklı pek çok oyun oynayan ve kadim geleneğimizde bulunan oyunlarla eğlenen minikler, eğlenerek öğrenmeyi tecrübe etme fırsatı yakaladı. Kadim Oyunlar Şenliği, geçmişten gelen kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını ve ekip ruhuyla hareket etme bilincini çocuklarımıza kazandırdığı için veliler tarafından da büyük bir ilgi ve takdirle karşılandı.
‘DEĞERLERİMİZİ ÖĞRETME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ’
Programın açılış konuşmasında Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine değinerek, “Öğrencilerimize vatan, bayrak, Kur’an ve ezan sevgisi ile milli ve manevi değerlerimizi öğretme gayreti içerisindeyiz. Bu gençlerin yetişmesinde emeği geçen başta ailelerimiz olmak üzere müftülük çalışanlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yavrularımız; iyiliğin ve güzelliğin varisleri olacaklardır” dedi.Şenlik programında çocuklar velileri ve Kur’an kursu öğreticileriyle birlikte ip atlama, seksek, halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca gibi farklı oyunlarda performans sergilediler. Ayrıca şenlik boyunca çocuklara pamuk şeker, dondurma gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BENZER HABERLER
X