‘Öğrenciler artık rahat nefes alsın istiyoruz’
27 Eylül 2023 17:06

‘Öğrenciler artık rahat nefes alsın istiyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, üniversite öğrencilerinin barınma konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın, “Öğrenciler artık rahat nefes alsın istiyoruz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, üniversite öğrencilerinin barınma konusu ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Aydın, “Öğrenciler barınma sorunu sebebiyle üniversiteye gidemedi. Üniversiteye giriş hakkına sahip olan binlerce genç, ekonomik şartlar sebebiyle bu hakkını kullanamamaktadır. Üniversite öğrencilerinin barınma ve maddi sorunları, adeta bir kara bulut gibi gençlerin üzerindedir. Devleti yönetenlerin ve sorumluların öncelikli görevi, bu kara bulutları dağıtmak ve gerekli olanakları sağlamaktır” dedi.

‘YOKSULLUK SINIRININ ALTINDALAR’

Aydın, açıklamasına devam ederek “Üniversiteye giden gençler, eğitimlerine odaklanabilmek için barınma hakkına sahiptir. Ancak Türkiye’de birçok üniversite öğrencisi, barınma sorunu ile karşı karşıyadır. Yüksek kira maliyetleri ve yetersiz yurt kapasitesi nedeniyle üniversiteye gidemiyor ya da pahalı konutlarda yaşamak durumunda bırakılıyorlar. Bu durum, onların eğitimlerine odaklanmalarını engellemekle birlikte hem kendilerinde hem de ailelerinde ekonomik sorunlara neden olmaktadır. Ayrıca Türkiye’de üniversite öğrencilerinin yüzde 60’ının yoksulluk sınırı altında olduğu da bir gerçektir. Eğitim masrafları, beslenme, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçlar, birçok öğrencinin maddi sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır” dedi.

‘SORUN ÇÖZÜLSÜN İSTİYORUZ’

Başkan Aydın, “Gençler ülkemizin teminatıdır, geleceğidir. Geleceğine yatırım yapmayan milletler, çökmeye mahkumdur. Eğer gençlere gerekli yatırımlar yapılmazsa, eğitimleri için refah ve mutluluk şartları sağlanmazsa, ülkemizin geleceğinin tehlike altında olması da kaçınılmaz bir gerçek olacaktır. Unutulmamalıdır ki bugünün gençleri, yarının doktorları, mühendisleri, öğretmenleri, avukatları ve hatta devleti idare edecek kişilerdir. Bu sebeple başta hükümet olmak üzere ilgili tüm kamu kurumlarını göreve davet ediyoruz. Öğrencilerin 20 yıldır çözülemeyen sorunu çözülsün istiyoruz. Öğrenciler artık rahat nefes alsın istiyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X