‘Ödediğimiz taksitler boşa mı gitti?’
15 Mart 2013 16:54

‘Ödediğimiz taksitler boşa mı gitti?’

Gazetemizin dünkü sayısında yer alan manşet haberinin ardından gazetemizi arayan ve mağduriyetini dile getiren Deniz Ticaret sahibi Yaşar Deniz 2 taksit ödemediği gerekçesi ile dükkânının elinden alındığını söyledi.

Borcundan dolayı dükkanları elinden alınan vatandaşlar, şikayetlerini dile getirmeye devam ediyor. Dün gazetemizde yer alan haberin ardından gazetemizi arayan ve mağduriyetini dile getiren Deniz Ticaret sahibi Yaşar Deniz 2 taksit ödemediği gerekçesi ile dükkânının elinden alındığını söyledi. Merkez Kapalı İş Merkezi’nin 2. katında bulunan dükkanı boş olmasına rağmen taksitlerini ve aylık aidatlarını ödediğini, ancak son iki taksitini ödemediği için dükkanını elinden aldıklarını belirten Deniz “Bu zamana kadar ödediğimiz taksitler boşa mı gitti” dedi.

 

‘BİZİ DİNLEYEN OLMADI’

Defalarca belediye başkanına şikâyette bulunduklarını ve dükkânlara sahip çıkılması gerektiğini söylediklerini belirten Deniz “Dükkânım yıllardır boş duruyordu. Ben hiçbir kazancı olmadığı halde dükkanının taksitlerini de aidatlarını da ödedim. Sadece son iki taksitimi ödemedim. Bana bir yazı geldi ve iki gün içinde 4 bin TL para ödemem gerektiğini söylediler. İki gün içinde o parayı bulamadım. Sonra gelen yazı da dükkânımın alındığını yazdılar. Benin bir aydır orada kiracım var. 150 TL’ye zorla bir kiracı buldum. Bu zamana kadar ödediğimiz taksitler ve aidatlar boşuna mı gitti. Belediye başkanlarına gittik. Bu dükkanlara sahip çıkılsın, bir işe yarasınlar dedik. Ama dinleyen olmadı ” dedi.

 

‘DÜKKANIMI DİŞİMİ TIRNAĞIMA TAKTIM DA ALDIM’

5 yıldır taksitlerini ödediğini belirten Deniz, dükkanının geri verilmesini ya da bugüne kadar ödediği taksitlerin geri verilmesini istediğini belirtti. Deniz yaptığı açıklamada “Ne ödediğimiz parayı, ne de borcumuzu biliyoruz. Bize şu kadar borcunuz kaldı bile denmedi. SGK borcumuzu bile yapılandırıyoruz. Bu borcumuz da yapılandırsın. Biz esnaf adamız. Hemen yüklü bir ödeme yapamayız. Ayrıca benim dükkanım Değirmendere’deydi. Ama bana Gölcük’ten bir dükkân verdiler. Keşke Değirmendere’den verilseydi. O zaman böle olmazdı. Ben o dükkanları dişimi tırnağıma taktım da aldım. Şimdi elimizden alıyorlar. Bizim depremde kurulu bir düzenimiz vardı, yıkıldı. Ama şimdi bizi daha çok mağdur ediyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Ya dükkanımızı geri versinler ya da ödediğimiz taksitleri” dedi. 

BENZER HABERLER
X