Niğdeliler Derneği’nden şehitlerimiz için mevlit
Gölcük Niğdeliler Derneği Yönetimi, dün dernek binasında, 15 Temmuz ve diğer tüm şehitlerimizin ruhuna mevlit okuttu.
Dernek Başkanı Yaşar Özcan, “Milletimiz, demokrasisine sahip çıkarak darbe girişimine kalkışanlara önemli bir cevap vermiştir” dedi
Gölcük Niğdeliler Derneği Yönetimi, dün dernek binasında 15 Temmuz ve diğer tüm şehitlerimizin ruhuna mevlit okuttu. Gerçekleştirilen anma programına Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Yaşar Özcan ve yönetimi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve yönetimi, Gölcük Yozgatlılar Derneği Başkanı Hasan Yılmaz, Gölcük Samsunlular Derneği Onursal Başkanı Kurtca Kaygısız, Din görevlisi Ali Teke, Niğdeli vatandaşlar ve davetliler katılım gösterdi. Öğle namazının ardından dernek binasında toplanan misafirler, mevlidi hep birlikte dinledi.
‘TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN’
Dernek Başkanı Yaşar Özcan, yapmış olduğu konuşmada “15 Temmuz 2016 akşamı milletimiz, hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Bu darbe girişiminin karşısında duran milletimiz, demokrasisine sahip çıkarak darbe girişimine kalkışanlara önemli bir cevap vermiştir. Darbe girişiminin kahramanlarından biri, memleketlimiz olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’dir. Kendisi bir özel harekat komutanıydı ve kahraman bir askerdi. Komutanı, kendisine bu işin sonunda şahadet olabileceğini söylediğinde kendisi gözünü kırpmadan görevine gitmiştir. Hemşerimiz Halisdemir ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Vatanımız, milletimiz, tüm şehitlerimize minnettardır” dedi.
HEP BİRLİKTE DUALAR OKUNDU
Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından Din Görevlisi Ali Teke, dernek binasında Fatiha ve Yasin-i Şerif okudu. Şehitlerimizin ruhuna okunan mevlidin ardından hep birlikte dualar edildi. Burada ortak temenni, vatanımızın ve milletimizin bir daha bu tür olaylarla karşılaşmaması, birlik ve beraberliğin ilelebet devam etmesi yönünde oldu. n Erdem ŞENGÜL