Muş Dağarası Derneği aşure dağıttı
Gölcük Muş Dağarası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 5. geleneksel Aşure Günü’nde bir araya geldi.
Aşure dağıtımında açıklama yapan Dernek Başkanı Yusuf Kara, “Derneğimiz eğitim yuvası olacak” dedi
5 yıldır İlçemizde hizmet veren Gölcük Muş Dağarası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 5. geleneksel Aşure Günü’nü önceki gün gerçekleştirdi. Kurulduğu günden bu yana eğitime katkı sağlamak amacıyla 20 üniversite öğrencisine burs imkanı sağlayan Muş Dağarası Derneği, dernek çatısı altında aşure dağıtımına devam ediyor.
Gölcük Muş Dağarası Derneği Başkanı Yusuf Kara ve yönetimi, önceki akşam dernek binasında geleneksel 5. Aşure etkinliğini düzenledi. Aşure etkinliğine; Gölcük Ziyaretliler Derneği Başkanı Seyfettin Öztürk, Gölcük Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı Muhammet Turan, ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
‘DERNEĞİMİZ EĞİTİM YUVASI OLACAK’
Aşure dağıtımı öncesi açıklama yapan Başkan Yusuf Kara, “Değerli arkadaşlar bugün 5. geleneksel Aşure Günümüzü düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. 5 yıldır çok güzel bir birliktelik oluşturduğumuza inanıyorum. Sizlerin sayesinde derneğimize ait arsa aldık. Derneğimizin sosyal kültür merkezi olarak hizmete açılmasında son viraja girdik. Değerli arkadaşlar birlik beraberliğimizin artması için kültürümüze sahip çıkmalıyız. Derneğimiz eğitim yuvası olacak. Derneğimiz üniversitede okuyan 20 öğrenciye ayda 6 Bin Lira burs sağlıyor. Bu çok önemlidir. Bizler hiç kimsenin eğitim dışında kalmasını istemiyoruz. İmkanlarımız var olduğu sürece, katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından dernek üyelerine aşure ikramında bulunuldu.