‘Muhtarlarımız, farkını bu dönemde gösterdi’
28 Mayıs 2020 13:52

‘Muhtarlarımız, farkını bu dönemde gösterdi’

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, muhtarların koronavirüspandemisi süresince yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Saral, “Muhtarlarımız, farkını bu dönemde gösterdi” dedi

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, muhtarlıkların koronavirüspandemisi süresince yaptıkları çalışmalar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Saral, konu hakkında yaptığı açıklamada “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de pandemi ile mücadele etmektedir. Ancak ülkemiz insanlarının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının büyüklüğü sayesinde tüm dünyadan daha az sıyrıklarla bu işin üstesinden geliyoruz. Her zaman olduğu gibi mahallesi ve vatandaşı için gece gündüz çalışan muhtarlarımız, ilçe olarak da farkını bu dönemde göstermiştir” dedi.

 ‘VATANDAŞLARIMIZIN İSTEKLERİNİ KARŞILIYORLAR’

Açıklamalarına devam eden Başkan Saral, “Pandemi süresince yedi gün yirmi dört saat vatandaşımız için çalışan muhtarlarımız, Sayın Kaymakamımızın önderliğinde 65 yaş üstü ve kronik hasta olan tüm vatandaşlarımızın isteklerini, Vefa Destek Grubu olarak karşılamaya çalışmaktadır. Sağlıkla ilgili sorunlarında yardımcı oluyor, ilaçlarını yazdırıyor, kurumlarla iletişimlerini sağlamaya çalışıyorlar. E-devlet şifrelerini postaneden alıp teslim ediyor, Büyükşehir Belediyesi’nden gelen erzakların dağıtımında birebir koşturuyorlar” dedi.

 ‘VATANDAŞI SEVİNDİRDİKLERİ İÇİN MUTLU OLUYORLAR’

Başkan Saral, açıklamasını sürdürerek “Filyasyonda sağlıkçılarımızla birlikte haneleri dolaşıyor, karantina konusunda her türlü sorunu çözmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanının 65 yaş üstü vatandaşlar için hediyesi olan kolonya ve maskeleri bizzat kapı kapı dolaşarak 3 günde dağıttılar. Ayrıca tüm bunların yanında, 65 yaş üstü ve kronik hastaların maaşlarını bankalardan alıp evlerine teslim ediyorlar. Tüm bu işleri yapmaktan da şikayet etmiyor ve vatandaşı sevindirdikleri için mutlu oluyorlar” dedi.

 ‘BANKALARIMIZ MUHTARLARIMIZA KOLAYLIK SAĞLIYOR’

Başkan Saral, açıklamasının sonunda “Gölcük ilçemizdeki bir banka hariç tüm bankalarımız da muhtarlarımıza son derece yardımcı olmakta ve kolaylık sağlamaktadırlar. Bu vesile ile tüm bankalarımıza da muhtarlarımıza gösterdikleri güven ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz. İlçemizdeki bir banka şubesi, muhtarlarıma bu dönemde her türlü zorluğu çıkarmış ve aşağılayıcı her hareketi yapmıştır. Gölcük muhtarları, hiçbir şekilde o banka şubesi ile irtibatlarının olmayacağını belirtmişlerdir. Pandemi sürecince hastalanma riskini bile düşünmeden gece gündüz, 17 Ağustos depreminde olduğu gibi canla başla koşturan, çalışan muhtarlarıma gönülden teşekkür ediyor, hepsini kutluyorum” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X