‘Muhtarları yoğun bir takvim bekliyor’
27 Aralık 2023 17:05

‘Muhtarları yoğun bir takvim bekliyor’

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, muhtar adaylarının çalışmaları ve seçmen listeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Saral, “Muhtarları yoğun bir takvim bekliyor” dedi

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, kimlik kartı ve ehliyetlerin yenilenmesi, muhtar adaylarının çalışmaları ve seçmen listeleri hakkında dün açıklamalarda bulundu. Başkan Saral, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde “Geçtiğimiz hafta içerisinde kimlik kartı ve sürücü belgesi yenilemesi konusunda halkımızın bir bölümünün halen bu işlemi yapmadığını ifade etmiştik. Zaten bu günlerde de yenileme için randevu bulunmuyor. Birçok noktada da yeni kimlik kartı ve sürücü belgeleri isteniyor. Bu anlamda halkımızın yeni sene içerisinde başvurusunu yaparak kimlik ve ehliyetlerini yenilemelerini talep ediyoruz” dedi.

‘YOĞUN ÇALIŞACAKLAR’

Saral, açıklamasına devam ederek “Muhtarlarımızı 2024 yılının ilk çeyreğinde yoğun bir takvim bekliyor. Evvela Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olmak isteyen muhtarlarımız, bu yönde çalışmalarını gerçekleştirecekler. Muhtar olmak isteyen kişiler de bu yönde çalışmalarını yapacak. Yine muhtarlarımızı seçim dönemi olmasından ötürü yoğun bir takvim bekliyor. Seçmen listeleri kontrolü, seçmen bilgi kağıdı dağıtımı gibi konularda yoğun çalışacaklar. Her bir muhtarımıza başarılar diliyoruz. Seçimin de şimdiden muhtarlarımız için hayırlı olmasını temenni etmekteyiz” dedi.

‘YILBAŞINDAN SONRA LİSTELER ASKIYA ÇIKACAKTIR’

Başkan Saral, açıklamasının sonunda “Bilindiği üzere 2024 yılında yerel seçimler olacak. Mart ayının son gününde yapılacak olan seçimlerden önce seçmen listeleri askıya çıkacak ve halkımız, isimlerinin listede olup olmadığını kontrol edebilecekler. Bizler, listelerin yılbaşından sonra askıya çıkarılmasını bekliyoruz ama günü tam olarak şu an belli değil. Muhtarlarımız, seçmen listelerinin askıya çıkacağı günü kendi mahallelerindeki kişilere ileteceklerdir. Halkımızın bu konuyu sadece muhtarlardan değil, haberlerden de takip etmelerini istiyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X