‘Muhtarlara aşı önceliği talebimiz kabul gördü’
29 Nisan 2021 16:53

‘Muhtarlara aşı önceliği talebimiz kabul gördü’

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, muhtarlara aşı önceliği verilmesi konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Saral, “Muhtarlara aşı önceliği talebimiz kabul gördü” dedi

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, ülke genelinde görev yapan muhtarlara aşı önceliği verilmesi konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.. Başkan Saral, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada “İlçemizde aşılama süreci büyük bir hızla devam etti. Fakat şu an aşı stoku azalması nedeniyle birinci doz aşı talepleri durduruldu. Sadece ikinci doz aşı randevusunda bu aşılar kullanılıyor. Bizler 24 saat, her dakika her yerde, sokaklarda çalışan muhtarlarımızın aşılanmasını Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı’ndan talep etmiştik. Bu talebimiz kabul gördü” dedi.

 ‘SÜREKLİ SOKAKTALAR VE VATANDAŞLA İÇ İÇELER’

Sözlerine devam eden Saral, “Muhtarlarımız, çok ağır bir yükün altına girdiler. Sürekli sokaktalar ve vatandaşla iç içeler. Ülkemizde birçok muhtarımız,koronavirüs hastalığına yakalandı. Aşılama süreci devam ediyor ama aşı stoku sebebiyle şu an bir duraklama devresindeyiz. Muhtarlarımız sürekli olarak sistemden aşının kendilerine tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol ediyor. Muhtarlarımız, aşı hakları tanımlandıkça randevularını alıp aşı olacaklar. Aşılar geldiği müddetçe muhtarlarımız da aşılarını yaptıracak. Tam kapanma sürecinde muhtarlarımız, diğer kamu kurumlarında serbestlik verilen görevliler gibi çalışmalarını devam ettirecekler. Tüm muhtarlarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

 ‘KONUT SİTE YÖNETİCİLERİNE TEBLİĞ EDİLECEK’

Başkan Saral, açıklamasının sonunda, tam kapanma günlerinde komşu ve ev ziyaretlerinin önlenmesi amacıyla apartman yöneticilerine görev düştüğünü ifade ederek “29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek olan tam kapanma döneminde ülke genelini kapsayacak şekilde alınacak olan tedbirler ile ilgili olarak İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün genelgesi çıktı. İlgili genelgede belirtildiği üzere tam gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması tedbirinin konut sitelerinde de uygulanmasını temin etmek amacıyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek, site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan kişilerin (özellikle çocukların ve gençlerin) ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılmaları sağlanacak. Bu durum, her mahalle muhtarı tarafından konut site yöneticilerine tebliğ edilecek” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X