Miniklerden atık kıyafet defilesi
05 Haziran 2017 16:06

Miniklerden atık kıyafet defilesi

Körfez’de bulunan bir okulda, minik öğrenciler, öğretmenlerinin de yardımıyla atık malzemelerden kıyafet tasarladı. Öğrenciler tasarladıkları kıyafetleri defilede sergiledi

Körfez’de bulunan özel bir okulda 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Haftalar öncesi çalışmalara başlayan öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerinden sergi açtı. Yapılan resimlerde ise öğrenciler temiz çevrenin önemini anlatmaya çalıştı. Okulda davetliler için etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı İsa Taş, Körfez ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım, Körfez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Recep Gayret ile Kadir Zorlu Körfezim Okulları Genel Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu, Okul Müdürü Eyüp Sultan Keskin, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, çevreyle ilgili şiirlerin okunmasıyla devam etti.

ATIK MALZEMELERDEN KIYAFETLER

Programın en çok ilgili gören kısmı ise atık malzemelerden hazırlanan kıyafetlerin defilesi oldu. Minik öğrenciler, kağıt, poşet, plastik gibi geri dönüştürülebilen onlarca malzemeden kıyafetler hazırladı. Hazırlanan kıyafetleri yine öğrenciler bir defile ile davetlilere tanıttı. Atık malzemelerden hazırlanan kıyafetler davetlilerin büyük ilgisini gördü. Minik öğrencilerin mankenlik deneyimi ise ustalara taş çıkarttı. Programın bir diğer ilgi çeken kısmı ise drama gösterisi oldu. Balık kıyafeti giyen minik öğrenciler, denizlerin kirletilmemesi için salonda bulunanlara mesajlar verdi. Minik öğrencilerin drama gösterisi ayakta alkışlandı. Öğrencilerden oluşan müzik korosu da, protokol ve velilere müzik ziyafeti verdi. Urfa yöresine ait oyunları sergileyen halk oyunları gösterisi de beğeni topladı.

YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Programda konuşan Körfez Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım, “Bundan 50 yıl önceye baktığımızda ambalaj atıkları, atık piller yoktu. Maalesef dünyanın geleceği itibariyle, fabrikalarda üretilen ürünler yeryüzünde, şehirde atık olarak ortaya çıkınca çevreyi tehdit etmeye başladı. Bu tehdit ile birlikte dünyamız hızla kirlenmeye başladı. Şu anda yeryüzünde milyonlarca insan temiz suya ulaşamama sıkıntısı yaşıyor. Dünya üzerindeki insanların tüketim hızıyla, dünyadaki yaşamın devam edebilmesi için yakın gelecekte, dünya gibi 3 tane daha gezegen gerekiyor. Çocuklarımız başarılı olsun diye, iyi bir gelecek elde etsinler diye çok gayret ediyoruz ama onlara sağlıklı bir çevre için elimizden geleni yapamıyoruz. Bu konuda hem devlet, hem yerel yönetimler olarak hepimize çok önemli görevli düşüyor” dedi.

 DÜNYA BİZE DEDELERİMİZDEN KALAN EMANET

Davetlilere seslenen okul müdürü Eyüp Sultan Keskin ise, “İnsan çevresinden bağımsız olarak izole edilmiş bir şekilde diğer canlıların etrafından uzak bir şekilde yaşama şansı yoktur. Dünyanın bizim ve diğer canlılar için önemi büyüktür. Eğer bu dünyayı dedelerimizin torunlarından ödünç aldıysak bize düşen bu emaneti korumak, gözümüz gibi bakmak gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmaktır” ifadelerini kullandı. Programın sonunda ise çevre ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullara ödülleri verildi.

BENZER HABERLER
X