‘Milli savunmaya katkımız devam edecek’
21 Kasım 2022 17:22

‘Milli savunmaya katkımız devam edecek’

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, işçi alımları konusunda açıklamalarda bulundu. Gökbayrak, “Milli savunmaya katkımız devam edecek” dedi

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, Gölcük Tersane Komutanlığı ile Gölcük Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı’na yapılacak olan işçi alımı ile ilgili olarak bugün açıklamalarda bulundu. Gökbayrak, konu hakkındaki açıklamasında “Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemde işçi alımları yapılarak tersanemize taze kan kazandırılmıştı. İşe alınan mesai arkadaşlarımız, görevlerine başlayarak işlerine devam ediyorlar. Bunun yanı sıra, yeni işçi alımlarının yapılması konusunda da görüş alışverişlerinde bulunmaktaydık” dedi.

‘TOPLAM 101 İŞÇİ ALINACAK’

Gökbayrak, sözlerine devam ederek “İşçi alımı konusunda atılan adımlar neticesinde, Gölcük Tersane Komutanlığı ve Gölcük Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere daimi işçi alımı yapılacağına yönelik bilgileri halkımızla paylaşabiliriz. İş başvuruları, Türkiye’nin her yerinden yapılabilecek. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı’nın yapacağı işe alımlarda 98 personel Gölcük Tersane Komutanlığı’nda, 3 personel ise Gölcük Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı bünyesinde daimi olarak çalışabilecek” dedi.

‘BAŞVURULAR 25 KASIM’A KADAR’

Başkan Gökbayrak, açıklamasının sonunda “İşe alımlar konusunda, 25 Kasım 2022 Cuma gününe kadar başvurular alınacak. 8 Aralık tarihinde ise kura çekimi yapılacak. İşe alım yapılacak her birime, alınacak kişi sayısının 4 katı kadar asil ve yedek kişiler belirlenecek. Başvurmak isteyen kişilerin 18 yaşından gün almış, 36 yaşından gün almamış olması, en az ilkokul mezunu olması gerekiyor. Başvuru yapacak herkese şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Yapılacak bu işçi alımı ile birlikte daha da güçlü, daha da dinamik bir yapıyla milli savunmaya olan katkımız devam edecek” dedi.

İŞE ALIM YAPILACAK BİRİMLER BELLİ OLDU

Gölcük Tersane Komutanlığı’na 8 armador işçisi, 10 genel elektrikçi, 17 tekne montaj işçisi, 10 elektronik teknisyeni, 6 iş makineleri operatörü, 8 fiberglasçı, 10 inşaat boyacısı/çelik inşaat ve gemi boyacısı, 6 metal sac işleme işçisi, 5 gemi izolasyoncusu, 3 gemici, 2 çarkçıbaşı, 5 hidrolik pnömatikçi, 6 diğer sıhhi tesisat işçisi ve boru tesisatçısı, 2 gemi idarecisi alınacak. Gölcük Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı’na ise 1 genel elektrikçi, 1 marangoz ve 1 inşaat ustası alınacak. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X