Milletvekili Yaman’dan seri ziyaretler
29 Mart 2016 13:25

Milletvekili Yaman’dan seri ziyaretler

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası’nı ziyaret etti

Geçtiğimiz gün ilçemize gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası’nı ziyaret etti. Milletvekili Yaman’ın ilk ziyareti, Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi oldu. Ziyarette, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu.

KOSGEB KREDİLERİ KONUŞULDU

Ziyarette bir konuşma yapan Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, “Öncelikle ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi, KOSGEB kredilerinde yaşanan bir sorun var. 8 Mart tarihinden bu yana krediler ödenmiyor. Gerekli finansmanın olmadığı bizlere iletildi. Şu ana kadar 274 esnafımız bu krediye başvurdu. 74 esnafımız kredilerini aldı. Kalan 200 esnafımızın 116’sının dosyası kabul edildi ve onlar ödemelerin yapılacağı günü bekliyor. Bölgede dosya yapım konusunda 2. sıradayız. Kooperatifin ödenekleri ile bu kredinin ödenekleri farklı. Bunu çoğu kişi karıştırıyor. Hâlbuki iki farklı durumdan bahsetmekteyiz. Biz esnafımıza kefiliz. Onlar borcu ödeyemediği zaman biz senetleri alıyoruz, esnafımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

DETAYLI BİLGİ İSTEDİ

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise “Konunun takipçisi olacağız. Ankara’ya döndüğüm zaman hem Halk Bankası genel müdürü ile görüşeceğiz hem de bu konu ile ilgili olarak yetkili kişilerden bilgiler alacağım. Muhtemelen bütçe bittiği için ödemeler durdu. Bütçe yeniden oluşturulduğu zaman esnaflarımıza gereken ödemenin yapılacağını düşünüyorum” dedi. Yaman, kooperatif çalışanlarının da konu ile ilgili detaylı bilgileri kendisine göndermelerini istedikten sonra ziyaret son buldu. Milletvekili Yaman, bu ziyaretinin ardından, Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve oda yönetimini ziyaret ederek, pazarcı esnafının yaşadığı sıkıntılar ve istekleri hakkında Başkan Abdurrezzak Tuncer’den bilgi aldı.  n Erdem ŞENGÜL – Fahri Haner

BENZER HABERLER
X