‘Mevcut fiyatlarla  ayakta kalamayız’
26 Kasım 2021 16:38

‘Mevcut fiyatlarla ayakta kalamayız’

‘Mevcut fiyatlarla ayakta kalamayız’

Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı yaptığı açıklamada, “İnanıyorum ki, gerek UKOME’den, gerekse fabrikalarımızdan, esnafımızın yaşadığı mevcut sıkıntının giderilmesi yönünde kararlar çıkar. Aksi halde, mevcut fiyatlarla esnafımızın ayakta kalması mümkün değil” dedi

Bilindiği gibi ülkemizde son dönemde birçok kalem gibi akaryakıta da üst üste zamlar geldi. Benzinin litre fiyatının 10 liraya dayanmasının ardından Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı, yeni oda binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Taşçı, yaptığı açıklamada “Hepinizin de yakından takip ettiği gibi ekonomik anlamda ülkemiz önemli bir imtihan veriyor” dedi.

‘ÖNÜMÜZÜ GÖRMEMİZİ ZORLAŞTIRIYOR’

Sözlerine devam eden Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı, “Bizler de, Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası olarak, bu gidişattan girdilerimizdeki artışlar dolayısıyla çok etkilendik. Akaryakıt fiyatlarının takriben iki günde bir yeniden ayarlanıyor olması önümüzü görmemizi zorlaştırıyor. Kauçuk üretiminin düşüklüğü nedeniyle artık lastikte bulamamanın eşiğine geldik dersek inanın gerçeği saptırmış olmayız. Bunlara, trafik sigortasını, kaskoyu, araç bakım masraflarını ve çalışanların ücretlerindeki artışları da eklerseniz mevcut fiyatlarla bu işin sürdürülebilmesi artık mümkün değil diyebiliriz” dedi.

‘TÜM PAYDAŞLAR, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI’

Başkan Taşçı, “Bizler, öğrenci servisleri konusunda UKOME’ye gereken müracaatımızı yaptık. Yine iş yerlerine yaptığımız servisler için ikili görüşmelerimizi başlattık. İnanıyorum ki, gerek UKOME’den, gerekse fabrikalarımızdan, esnafımızın yaşadığı mevcut sıkıntının giderilmesi yönünde kararlar çıkar. Aksi halde, mevcut fiyatlarla esnafımızın ayakta kalması mümkün değil. Bu bağlamda, bizlerle birlikte hareket eden, tüm paydaşlarımızın taşın altına ellerini sokmalarının şart olduğunu düşünüyoruz” dedi.

‘UKOMENİN KARARI, ESNAFIMIZIN HAYATİYETİ İÇİN ÖNEMLİ’

Sözlerine son veren Taşçı, “Nasıl ki bizler, özverili bir şekilde hizmet üretmenin peşinde isek, servis taşımacılığı yaptıran fabrikalarımızın, iş yerlerimizin de aynı duyarlılığı göstermesi gerekiyor. Bunlara ek olarak; UKOME’nin de mevcut ülke şartlarını göz önüne alarak karar vermesi esnafımızın hayatiyeti için çok ama çok önemli. Şunu hiçbirimizin unutmaması gerekiyor. Esnafımızla, hizmet ürettiğimiz tüm vatandaşlarımız, aynı çatı altındayız” şeklinde konuştu.

BENZER HABERLER
X