“Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız”
10 Aralık 2014 16:52

“Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız”

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp; “Türkiye her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında yer almış ve yer almaya devam edecektir

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, parti binasında haftalık toplantısını düzenledi. Toplantıya parti yönetim kurulu üyeleri eksiksiz katılım sağladı. Toplantıda açıklama yapan İlçe Başkanı İdris Alp; “Değerli arkadaşlar Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye artık yeni bir Türkiye oluşum yoluna girdi. Türkiye’nin etrafında yaşanan savaşlardan dolayı bir ateş çemberine dönüşmesi ve bizler bu çemberin dışında halkımızla birlikte rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürüyoruz. Bizler bugünlerimize şükretmeliyiz. Dış kaynaklı güçler ülkemizi sürekli bu ateş çemberine çekmeye düşünüyorlar. Fakat milletimiz ve hükümetimizin büyük çabaları ile bu çemberin dışında kalıyor.

“HDP’NİN DİK DURMASI ÇOK ÖNEMLİDİR”

Bakın eskiden İMF’den para dileyen Türkiye bugün yaklaşık 2 Milyon mültecimize ev sahipliği yapıyor. Bu insanlar savaştan kaçarak ülkemizde huzur buluyorlar. İşte bizler huzurlu bir ülke olduk. Aynı zamanda sözü dinlenen ülke olduk. Türkiye her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında yer almış ve yer almaya devam edecektir. Hükümetimizin en büyük kararlılığı ise çözüm sürecidir. Çözüm sürecinin sonuna gelmeye çalışılırken mutlaka bir şeyler yapılıyor. Haydi, sil yeni baştan çalışmalar devam ediyor. Tabi ki buradaki çözüm süreci tek taraflı yerine karşı tarafında bu süreçte kararlı olması gerekir. Bakın bu barışı tüm partilerin tabanı istiyor. Fakat burada HDP’nin dik durması çok önemlidir. Bunlar daha bir araya gelemezken biz bu süreç için çalışmalarımız sürüyor. İlk olarak HDP ve KCK bir araya gelmesi gerekir. Bu çözüm süreci için HDP mi? Yoksa KCK mı yönetiyor. İşte ilk olarak bunlar bir araya gelmeleri gerekir.

“HİÇBİR MUHALEFET BU DEMOKRASİ PAKETİNE YANAŞMADI”

Değerli arkadaşlar, baraj konusunda ise seçim barajların aşağıya çekilmesi bizim daha çok işimize yarayacaktır. Biz baraj konusunda demokrasi paketi adı altında çalışmalarımız oldu. Fakat hiçbir muhalefet bu Demokrasi paketine yanaşmadı. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil bizim derdimiz üzüm yemektir. Fakat ana muhalefet partisinin derdi üzüm yemek yerine bağcıyı dövüyorlar. Hükümet tarafından 60 maddelik bir antlaşma ve bu maddelerin değişimi için bir araya gelinmesi ve hep birlikte çözüm arayışına başlanmak istendi. CHP ilk olarak tamam dedi. Ama sonunda kıvırarak bu 60 maddeye gerekli desteği vermedi. Biz ülkemize yapılacak tüm hizmetlerde milletimizin vicdanını incitmeden gereken tüm hizmetleri yapacağız” dedi.

BENZER HABERLER
X