‘Mart ayında konserimiz olacak’
27 Kasım 2018 14:37

‘Mart ayında konserimiz olacak’

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol, dernekleri bazında kurulan Türk Müziği Topluluğu hakkında bazı bilgiler verdi.

Başkan Denlikol, “Mart ayında konserimiz olacak” dedi

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol, dernekleri bazında kurdukları Türk Müziği Topluluğu hakkında bazı açıklamalar yaptı. Başkan Denlikol, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde “Gölcük Eskişehirliler Derneği Türk Müziği Topluluğu, 3 hafta önce kuruldu. Topluluğumuz, geçtiğimiz yıl Kızılay Derneği’nde çalışıyordu. Bu sene bizden salon istediler. Biz de derneğimizi kendilerine açtık. Koroya dernek üyelerimiz de katıldı. Ses ve saz sanatçılarını da şu an koroya katma yönünde bir hedefleri var. Koro şefimiz Emin Özgen de bir Eskişehirli. Koro çalışmalarına 19 Kasım’da başlamıştık. Her hafta Salı akşamları 19.00 – 21.00 saatleri arasında koromuz, derneğimizde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kısmet olursa Mart ayında dernek yararına bir konserimiz olacak” dedi.

‘BİRLİKTELİĞİMİZ HAYIRLI OLSUN’

Koro Şefi Emin Özgen hakkında da bilgiler veren Başkan Denlikol, “Koro şefimiz Emin Özgen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda görev aldı. Ardından Edirne Devlet Türk Müziği Ses Sanatçısı olarak çalıştı. Bunun sonrasında da emekli oldu. Emeklilikten sonra Değirmendere’ye geldi. Gölcük Eskişehirliler Derneği ile tanıştıktan sonra Türk Müziği Topluluğu’nu derneğimizin çatısı altında kurdu. Şimdilerde de derneğimizde Türk Müziği Topluluğu ile koro çalışmalarını sürdürüyor. Koro çalışmalarına başlamadan önce, müziğe ilk kez başlayanlar için ses, nota, şan, solfej eğitimleri de veriliyor. Kendisine ve derneğimize, bu birlikteliğin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘KİTAP KAMPANYAMIZ DEVAM EDİYOR’

Sözlerine son veren Başkan Denlikol, dernek çalışmaları hakkında da bilgiler vererek “Bunların dışında, derneğimiz ilk kurulduğu andan itibaren kitap toplama kampanyası yapmaya başladık. Bu kampanya ile kitaba ihtiyacı olan bazı farklı illere kitaplarımızı gönderdik. Aynı zamanda derneğimize gelen öğrenciler, ihtiyaç duydukları kitapları alarak bu yöndeki eksiklerini de giderebiliyor. Sadece hikaye ve roman gibi kitapları değil, tüm kitapları topluyoruz. Test kitaplarını gerek ilçemiz gerekse de farklı illerdeki öğrencilerimize gönderdik. Bu kampanyanın oldukça güzel olduğunu düşünüyoruz ve devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. n Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X