Mahalleliler, çalışma eksikliğinden şikâyetçi
13 Kasım 2015 14:35

Mahalleliler, çalışma eksikliğinden şikâyetçi

Değirmendere Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve geçtiğimiz ay Gölcük İSU tarafından yapılan çalışma ile eski ve küçük kanalizasyon boruları, yenileri ile değiştirildi.

 Bu çalışma sonrasında zeminin düzeltilmemesi, araçlara zor anlar yaşatıyor

Değirmendere Atatürk Mahallesi’nin D-130 Karayolu yanında bulunan kanalizasyon boruları, halkın yoğun isteği üzerine 15 yıl sonra değiştirildi ve hem tıkalı hem de ebat olarak küçük olan kanalizasyon boruları, büyük ve daha geniş olanları ile değiştirilerek apartman önü ve yol kenarlarında oluşan su birikintilerinin bir daha yaşanmasının önüne geçildi. Bu çalışma sırasında yol kenarında bulunan kaldırımlar söküldü ve bu alanda bu bulunan kanalizasyon boruları yenileri ile değiştirildikten sonra üzerleri toprak ve taş malzeme ile kapatıldı. Fakat bu zamana kadar ne kaldırımlar yapıldı ne de bozuk zeminde bir düzeltme çalışması gerçekleştirilmedi.

‘SEKEN TAŞLAR, ZARAR VERİYOR’

İki apartmanın arasından geçen ve henüz bir ismi bulunmayan sokakta yapılan çalışmada kanalizasyon boruları değiştirildi ve üzerleri yine taş malzeme ile kapatıldı. Fakat yolun yokuş olması ve araçların hızlanarak bu yokuşu çıkmak zorunda kalmaları, hem araçları zor durumda bırakıyor hem de araçlardan seken taşlar, apartmanların alt katlarındaki evlerin camlarına ve park halinde bulunan araçlara çarpıyor. Konu ile ilgili olarak konuşan mahalleliler, “Burada yapılan çalışma sonrasında kaldırım yeniden yapılmadığı gibi bozulan zemin için de henüz bir çalışma yapılmadı. Parke ile döşenmiş olan yolun orta kısmında çalışma nedeniyle oluşan çukur, taş malzeme ile kaplandı. Bu durum, yokuştan çıkan araçları zor durumda bıraktığı gibi buradan geçen araçlardan seken taşlar hem arabalara zarar veriyor hem de apartmanların alt katlarında bulunan evlerin camlarına çarpıyor. Bu konuda bir çalışma yapılmasını yetkililerden bekliyoruz” dedi.

BENZER HABERLER
X