‘Mahallelerde izolasyon  kontrolleri yapılıyor’
06 Ekim 2020 17:07

‘Mahallelerde izolasyon kontrolleri yapılıyor’

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, muhtarların güncel çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Saral, “Mahallelerde izolasyon kontrolleri yapılıyor” dedi

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, ehliyetlerin yeni kimlik kartlarına entegre edilmesive muhtarların yapmış olduğu çalışmalar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Saral, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde, “Ehliyeti ve yeni kimlik kartı olan kişiler, nüfus müdürlüklerine giderek ehliyetlerini kimlik kartlarına işletmeye başladılar. Halkımız böylelikle en azından tek kimlik taşımaya başlayacak. Bu konu hakkında da muhtarlarımız, gereken bilgileri verebiliyor. Ehliyetin süresi dolmamışsa vatandaşlarımız, bunu nüfus müdürlüklerinde yaptırabiliyorlar. Ehliyetler eski ise öncelikle yeni ehliyet alınmalı, ardından bu ehliyetler yeni kimlik kartlarına entegre edilmeli. Halkımız bu konuya da dikkat etmeli” dedi.

 ‘EVİN ÖNÜNE KADAR EKİPLER GİDİYOR’

Sözlerine devam eden Başkan Saral, muhtarların pandemi süreci kapsamındaki çalışmalarına da değinerek “Şu an muhtarların en çok efor sarf ettiği konu, pandemi sürecinde izolasyon ve evde bulunan kişilerin takipleri oluyor. Yeni sistemde evin önüne kadar ekipler gidiyor ve izolasyon kontrolü yapıyorlar. Tek tek mahalleler dolaşılarak hastalar kontrol ediliyor. Muhtarlarımız da bu ekibin içerisinde yer almakta. Evlerinde izolasyon döneminde olup evinde bulunmayan kişiler hakkında tutanak tutulup bu kişiler, emniyete bildirilmek zorunda” ifadelerini kullandı.

 ‘HALKIMIZDAN KURALLARA UYMALARINI İSTİYORUZ’

Sözlerini sürdüren Başkan Saral, “Evde izolasyon kuralına uymayan ve yasağı delen kişiler yurtlara yönlendirilecek ve karantina süreçlerini burada geçirecekler. Burada da günlük belli bir ücreti ödemek zorundalar. Bundan dolayı evlerinde izole olan kişiler hem kendilerini hem de sağlıklı vatandaşlarımızı koruma altına almak durumunda. Koronavirüsü ciddiye almak zorundayız. Maskesiz gezmemeli, sosyal mesafemize dikkat etmeli ve temizlik kuralını dikkate almalıyız. Tüm halkımızdan kurallara uymalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X