‘Laf değil hizmet üretiyoruz’
05 Mart 2013 18:03

‘Laf değil hizmet üretiyoruz’

Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Ufuk Koçak dernekle ilgili söylentilere açıklama getirdi. Koçak konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Son günlerde yerel basında çıkan dernek başkanımız ve derneğimiz hakkında yersiz ve asılsız haberler bizleri bu konuda sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti ilçe örgütleri bilgilendirme konusun eksik kaldığımızı belirtilerek kamuoyuna asılsız olarak yansıtılmıştır. Bende konuyla ilgili basın aracılığı ile kamuoyuna yaptığımız faaliyetlerinin açıklamak gereğini düşündüm. Derneğimiz önümüzdeki günlerde sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri konuyla ilgili bilgilendirme seminerleri düzenleyerek, yıl içersinde yapacağımız sosyal sorululuk projelerine katılmaları için gerekli alt yapıyı oluşturacaktır. 2005 yılından bu yana hiçbir siyasi görüş din, dil ve ırk ayrımı yapmadan tek amacı ve hedefi engellilerin hayata katılmalarını sağlamak olan ve bu uğurda büyük çaba ve fedakarlıklar gösteren dernek yönetimi ve ilçe yöneticilerimizle daha güzel projelere imza atacaktır.

‘BİRÇOK PROJEYİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK’

Dernek kurulduğu yıldan bu yana onlarca engelliye açmış olduğu kurslarla eğitim vermiş ve bunların büyük bölümünü de farklı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Sosyal alanda da ulusal ve uluslar arası projelere imza atan derneğimiz başarısını burada da ispatlamıştır. Engellilerin toplumla bütünleşmesi için Kaymakamlık Belediğe ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla birçok projeyi başarı ile gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda Gölcük Devlet Hastanesi personeline işitme engelliler dili eğitimi verilerek ciddi bir soruna çözüm oluşturmuştur. İlçe Mili Eğitim ve Halk Eğitim merkeziyle yapılan ortak projelerde bilinçlendirme seminerleri verilmiş, bilgisayar kursu ahşap boyama, seramik gibi birçok projeyle engelli bireyler meslek sahibi edilmiştir. Türkiye’nin ilk engelli dalış eğitmenlerini ve sertifikalı dalgıçlarını yetiştirerek ulusal alanda ilkleri başarmıştır. Türkiye’nin ilk sualtı fotoğraf sergisini açarak ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflarla hayatın içindeki engellileri tüm ülkeye tanıtmıştır. IMF başkanı, eski bakanların ve milletvekillerinin katılımlarıyla uluslararası arenada da bir ilk başaran derneğimiz ilkleri yapmaya devam etmektedir. Bu projeler sayesinde toplumda ciddi farkındalık uyandırmıştır. Gölcük belediğe başkanlığıyla halen engelsiz kent projesini hayata geçirmek için alt yapı çalışmaları üretmektedir. Laf değil iş üreten derneğimiz yoluna bu desturla devam edecektir. Bu gün burada T.C Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük Belediye Başkanlığı ile Engelsiz Kent Projemizi ve yıl içersinde projeleri değerlendirmek için toplandık.”

BENZER HABERLER
X