Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlandı
16 Nisan 2015 13:59

Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlandı

Gölcük Kongre Sarayı’nda 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi

Gölcük Müftülüğü tarafından dün 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans Gölcük Kongre Sarayı’nda düzenlendi. Düzenlenen konferans programına Kaymakam Adem Yazıcı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, İl Müftü Vekili İlyas Öztel, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük İlçe Müftü Vekili Adnan Yıldız, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, ve ilçe yöneticileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mühyettin Yıldırım, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖLCÜK MÜFTÜSÜ MEHMET YAZICI

“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansta açıklama yapan Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı; “Gönülleri fethetmek için bugün Antep’ten buraya gelen kıymetli hocam Sayın Necmettin Nursaçan ve hepiniz hoş geldiniz. İnşallah bugün hayatımızı cennete çevireceğiz. Bu seneki Kutlu Doğum Temamız Peygamberimiz ve birlikte yaşama Ahlakıdır. İnsanlığa birlikte yaşamayı öğreten Resulullah, 23 yılda mecburi 3 savaş yapmıştır. Kendisini kovanları bağrında taşımıştır. Birlikte yaşamının en güzel örneğini Beytullah’ı Hacer-ül Esved’i koyan Resulullah tüm insanlığa örnek olmuştur.  İnsanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz her yaptığıyla da kendisinden söz ettirmiştir. Bize örnek olan, insanların birbirleri ile kavga etmeyen tarifine örnek olan Peygamber Efendimizdir. O insanlığa Dünya ve Ahiret mutluluğunun yolunu göstermiştir. Müslüman kavga etmez. Müslüman insanın canına kast etmez işte burada birlikte yaşamaktır” dedi.

KOCAELİ İL MÜFTÜ VEKİLİ İLYAS ÖZTEL

Kocaeli İl Müftü Vekili İlyas Öztel; “Bu güzel programda çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Allah bu programı düzenleyenlerden razı olsun. Ben bu ortamı gördüğümde çok mutlu oldum. Malumunuz kainatı yaratan yüce Allah’tır. İçinde var olan her şeyi yaratan, insanı özene bezene aratan Allah’tı. Evrendeki tüm varlıkların içerisinde insanı öyle güzel yaratmıştır ki o kendi kendine yeterdir. Ama hiç bir dönemde yüce Allah insanlığı rehbersiz bırakmamıştır. Bizler öyle bir peygambere mahsusuz ki, onu anlatmaya sözler yetmez. Yüce Allah’ımız Hz. Muhammed’i vahiyle, inşa etmiştir ve vahiyle donatmıştır. Peygamberimizde ‘Rabbim beni eğitti, rabbim beni hazırladı, rabbim beni hazırladı’ diyen sözleri mevcuttur. Bütün ümmetin hepsinin önüne inanan ve inanmayan insanların örnek bir insandır. Hz. Peygamber örnek bir mümindir, örnek bir Müslümandır. Örnek bir baba, örnek bir komşu velhasıl insanlığın önüne her konuda örnek alınacak Peygamber konulmuştur. Onu dikkate alarak insanlığı öğreneceğiz. Onu n gibi bir hayat yaşayacağız. Değerli kardeşlerim bu program Hz. Peygamberin bir programıdır. Sevginizden, imanınızdan geldiniz buraya. Allah bu programdan bizlere bir şeyler öğretmeyi nasip etsin inşallah” dedi.

GÖLCÜK KAYMAKAMI ADEM YAZICI

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı; “Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444. Yıl dönümünde burada toplanmış bulunuyoruz. Şükürler olsun ki Allah’a böylesine güzel bir gün ve haftada bizleri böyle bir ortama kavuşturdu. Diyanet işleri başkanlığımız tarafından tüm ülkemizde 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası çok değişik ve güzel etkinlikler düzenlenmektedir. Her yıl Diyanet İşleri, başkanlığımız farklı bir tema farklı bir slogan ile çıkıyor karşımıza. Bugünkü temamız birlikte yaşama teması. Çok güzel bir tema seçildiğini görüyorum. Bizler 600 yıl dünya coğrafyasında 3 ana komuta kuran ecdatlarımızın torunlarıyız. Hiç şüphe yok ki ecdatlarımız gittikleri yerlerde İslam’ı tebliğ etmişlerdir. Orada yaşayan insanları zorlamamışlardır. Kimseyi ötekileştirmemişlerdir. Dünyaya örnek olmuşlardır. Onlara örnek Dünya’da 14 asır önce yaşamış Peygamber Efendimizi önder kabul etmişlerdir. Bu tür haftaları çok önemsediğimi belirtmek istiyorum. Şüphesiz Efendimiz sadece geçmişe değil, kendi zamanına ve geleceğe de hazırlama konusunda çalışmalar içindeydi. Bugün çok değerli ve önemli hocamızı burada ağırlıyoruz. Ayrıca benim Hemşerim olmasıyla da çok heyecanım. Ben kendisini yaklaşık 35 yıldır tanıyorum. Kendisini engin bilgileri ve vaazları ile çok güzel bir konferans vereceğini biliyorum. Allah’ım hocamızdan razı olsun. Bu peygamber sevgisi ile kendisinden bir kez daha ilçemize gelerek bizleri bir araya getirmesini istiyoruz” dedi.

EMEKLİ DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI NECMETTİN NURSAÇAN

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan; “Allah’ın rahmet, o kadar geniş ki Allah hepimize rahmet eylesin. Gölcüklülerin gönülleri o kadar geniş ki sizlere şükranlarımı sunuyorum. Değerli Gölcüklüler sanmayın ki bu coşku, bu sevgi sadece sizde. Programıma İsviçre’de bir beton binada genci yaşlısı, çocuğu hep bir arada, geçtiğimiz gün Eskişehir Bozhöyük’de konferansımız oldu. Bugün buraya selim boş gelmedim. Sizlere dualarım ve Allah’ın selamı ile geldim. Sizin de selamlarınızı kendi programım da herkese ileteceğim. Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Peygamber Efendimizin Allah elçisi olduğunu delilleri nelerdir? Efendimiz bize neler getirdi? Efendimize karşı görevimiz nelerdir? Birinci soru peygamber Efendimizin Allah elçisi olduğunun en büyük delili onunu siması, ahlakı ve örnek hayatıdır. Bin tane gül bahçesi olsa onun gül yüzündeki gibi gül açılmaz” dedi.

İHSANİYE HİCRET KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ KENDİLERİNE HAYRAN BIRAKTI

İhsaniye Hicret Kuran Kursu’nda hafızlık yapan öğrenciler ilahileriyle salondakilere kendilerini hayran bıraktı. İlahilerini bitiren öğrenciler salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Daha sonra öğrenciler Necmettin Hocalarına koşarak sevgi gösterisinde bulundu ve program son buldu

BENZER HABERLER
X