Küçükateş: Cihadın ne demek olduğunu bilmiyorlar
24 Haziran 2015 13:45

Küçükateş: Cihadın ne demek olduğunu bilmiyorlar

Saadet Partisi Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Recep Küçük Ateş, haftalık toplantısını parti binasında gerçekleştirdi

SP Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Recep Küçükateş yaptığı konuşmada,  Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan’ın sözlerini hatırlatarak şu açıklamaları yaptı: “Milli Görüş, insanlığın saadeti için bütün gücümüzle cihat etmek demektir. Peki, cihat ne demek? Cihat, insanlığın saadeti için, hakkın hâkimiyeti için hep beraber bir ümmet halinde el birliği ile gayret etmektir.

‘RAHMETLİ HOCAMIZ ÇOK BOYUTLU BİR LİDERDİ’

Rahmetli hocamız çok boyutlu bir siyasi liderdi. Onun manevi boyutu vardı, o bir dervişti. Bazı şahıslar Müslümanlığı kötülemek için, ‘Efendim bu Müslümanlıkta mukaddes bir cihat vardır. Gayrımüslimleri alır kılıçla keserler.’ El insaf, otur da bir cihadı incele be. Önce cihat kelimesi ne demek onu öğren. Cehdi gayret göstermek demek, gayretini ortaya koymak demek. Kelimenin manası ve hadisi şerifte peygamber efendimiz şöyle buyuruyor, ‘Bir hâkimin adil karar alması için çalışması muhakeme etmesi ve uğraşması en büyük cihadıdır.’ Cihat kelimesinin silahla bir ilgisi yoktur. İmandan sonra en büyük ibadet cihattır. Rahmetli hocam işte bu millete yıllardır cihadı anlattı. Müslüman birliğini anlattı” dedi. Konuşmasının ardından faaliyet çalışmaları değerlendirildi ve toplantı son buldu.

BENZER HABERLER
X