‘Küçük yatırımcı altında kalmalı’
Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, altın piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Altının güvenli yatırım aracı olduğunu vurgulayan Gürel, “Küçük yatırımcı altında kalmalı” dedi
Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, altın piyasasını değerlendirdi. Başkan Gürel, yaptığı açıklamada “Altının geleceği hakkında şöyle söyleyeyim; 2023’ün yılbaşına doğru 2 bin lirayı beklerken onsun ani hareketliliği altını 3 bin liranın üzerine çekti. Altın bir müddet daha böyle gider diye bekliyoruz. Fakat kesin bir rakam vermek yanlış olur. Onun için küçük yatırımcının TL’de değil her zaman söylediğim gibi altında kalmasını öneriyorum” dedi.
‘ALTIN YATIRIMCISINA KAZANDIRIR’
Gürel, açıklamalarına, “Peki neden küçük yatırımcı altında kalmalı? Nedeni şu; daha öncede bahsettim. Ons’un yükselmesi, doların yükselmesi her ikisinde de etkili oluyor. Şu anda daha da yukarı bir ivme bekliyoruz yılbaşına kadar. Ama net bir rakamı telaffuz edemiyoruz. Sadece altının üç binin üzerinde olacağını ön görüyoruz. Biraz önce de belirttiğim gibi altın yatırım araçları arasında en güvenli olanı. Yatırımcısına süreç uzun olsa da muhakkak kazandırıyor. Bu yüzden altına yatırım yapmak isteyenler muhakkak sabırlı olmalı” diyerek devam etti.
‘HAREKETLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’
Başkan Gürel, “Halkımızın ekonomik sorunu olduğu için eski düğünler tarih oldu. Düğün sezonunda altına ilgi az oldu. Ama bu durum altını asla etkilemedi. Altın devletler arası bile güvenli bir yatırım aracı olarak bulunduğu için tercih ediliyor. Çünkü dolarla ve avro ile bu işler olmuyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Yatırımcılara bir tavsiyemizde Türk lirası yerine altında kalmaları. Yatırımcılar zaten bunu getirisini önümüzdeki süreçte görecekler. Bu zamana kadar yaptığım hesaplarda yanılmadım ve altın hep kazandırdı. Şu anda hareketli bir süreçten geçiyoruz. Altında yükseliş bir süre daha devam eder” dedi.
‘HERKES DİKKATLİ OLMALI’
Gürel, açıklamasının sonunda “Altın alacak olan vatandaşlarımız güvendikleri, tanıdıkları kuyumcuları tercih etmeli. Güvenmediği ya da kuyumcular dışında hiçbir yer ya da kişilerden altın almasın. Sahte altın alıp kendilerini mağdur etmesinler. Vatandaşlarımızın güvenini kazanıp onları mağdur edebilecek kişilerden uzak durulmalı. Herkes bu konuda çok dikkatli olmalı” diyerek açıklamalarını tamamladı. Altında son fiyatlar şu şekilde oldu; Gram altın 24 Ayar alış 3 bin 20 lira, satış 3 bin 80 lira, Çeyrek altın: alış 4 bin 865 lira, satış 5 bin 50 lira, Yarım altın alış: 9 bin 760 lira, satış 10 bin lira, Ata altın: alış 20 bin 250 lira, satış 20 bin 335 lira. Arif ÖZTOK