‘Kredi borcuna üç aylık erteleme geldi’
24 Temmuz 2020 16:36

‘Kredi borcuna üç aylık erteleme geldi’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu,

kooperatiften kullanılan kredilerde Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki borçlara erteleme geldiğini ifade etti. Başkan Mısırlıoğlu, “Kredi borcuna üç aylık erteleme geldi” dedi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, kooperatiften kullanılan krediler kapsamında, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki borçların, ödeme kolaylığı sağlanması adına ertelendiğini dile getirdi. Başkan Mısırlıoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere koronavirüs pandemisi sürecinde birçok esnafımız, oldukça zor durumda kaldı. Bu anlamda esnaflarımız rahatlayabilmek ve borçlarını ödeyebilmek adına kooperatifimizden çeşitli krediler kullandı. Birçok esnafımız, krediler sayesinde borçlarını kolaylıkla ödeyebildi” dedi.

‘ÖDEMEYİ KOLAYLAŞTIRABİLMEK ADINA YAPILDI’

Başkan Mısırlıoğlu, açıklamasının devamında, “Koronavirüs salgını nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın, kooperatifimizden kullanmış oldukları kredilerin ödemelerini kolaylaştırabilmek adına bir erteleme imkanı getirildi. Bu kapsamda, kooperatifimizden kullanılmış olunan kredilerin taksitleri 1 Temmuz 2020 ile 30 Eylül 2020 tarihleri arasında ise; taksitler vadesinde ödemek isteniyorsa kredi taksit vade tarihinde ilgili bankanın Gölcük şubesine giderek ödemeleri gerçekleştirebilmek mümkün oluyor” ifadelerine yer verdi.

‘ÇALIŞAN SAYISININ AZALTILMAYACAĞINA DAİR TAAHHÜTNAME İMZALANIYOR’

Sözlerine son veren Başkan Mısırlıoğlu, “Taksit gününde borç ödenmediği takdirde, ödenmeyen taksitin anapara ve dönem faizi (erteleme dönemi boyunca işleyecek faiz) toplanarak kalan taksitlere eşit olarak dağıtılıp tahsil edilecek. 2020 yılı Temmuz ayına ait şu ana kadar ödenmemiş senetler de ertelemeye dahil oluyor. Ertelemeden faydalanılması durumunda, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısının azaltılmayacağına dair taahhütnameyi, kooperatife gelerek 30 Eylül 2020 tarihine kadar imzalamak gerekiyor. Taksitler ödendiyse herhangi bir işlem yapmaya da gerek yok” şeklinde konuştu. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X