KOTO projesinin  eğitimleri başlıyor
08 Şubat 2019 14:06

KOTO projesinin eğitimleri başlıyor

Kocaeli Ticaret Odası’nın, ‘Bilgi Teknolojilerinin Etkin ve Verimli Kullanımı ile İşletmelere Rekabet Gücü Kazandırıyoruz’ projesinin eğitimleri 11 Şubat 2019 Pazartesi günü başlıyor

KOTO, üyelerini dünya pazarlarına hazırlamak üzere için başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Dünya pazarıyla rekabet edebilen işletmelerin sayısını arttırmak için özellikle eğitim, danışmanlık ve finans hizmeti sunan kuruluşlarla etkin işbirliklerine imza atan KOTO, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile yeni bir proje daha imzalamış ve ‘Bilgi Teknolojilerinin Etkin ve Verimli Kullanımı ile İşletmelere Rekabet Gücü Kazandırıyoruz’ projesini başlatmıştı.

5 HAFTA SÜRECEK

30 işletme, yöneticisi ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek projenin başvuruları tamamlandı ve uygulanmaya başlandı. Projenin ilk aşaması olan eğitimler 11 Şubat 2019 Pazartesi günü başlıyor. 10.00 ila 16.00 saatleri arasında KOTO 2 No’lu Eğitim Salonu’nda gerçekleşecek olan eğitimler, 18-22-25 Şubat ve 4 Mart 2019 tarihlerinde devam edecek.

OLUMLU YÖNDE KATKI SAĞLANACAK

Eğitim bölümünde işletmelere; ERP (kurumsal kaynak planlama), etiketleme, barkodlama, stok takip sistemleri ve sadakat programlarının yer aldığı CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) sistemlerine yönelik doğru yatırım kararının verilmesi, işleyişin ihtiyaca göre planlanması ve bu sistemlerin etkin kullanımına yönelik eğitimler verilecek. Bu eğitimler ile finansal olarak yatırım maliyeti oldukça yüksek olan bilgi teknolojilerinin ihtiyaca uygun şekilde satın alınması, etkin ve verimli kullanımının sağlanması açısından işletmelerin gelişimine ve verimliliğine olumlu yönde katkı sağlanabilecek.

YOL GÖSTERİCİ ÖNERİLER

Araştırma ve Danışmanlık Hizmeti aşamasında ise günümüzde, hemen her alanda faaliyet gösteren işletmelerin bilgi teknolojilerinden yararlandığı ancak, bu teknolojilere yaptıkları yüksek maliyetli yatırımlara rağmen, sistemleri etkin ve verimli olarak kullanamadıkları için randıman alamadığı gerçeğinden hareket edilecek. Projeye katılacak işletmeler ve ilimizde faaliyet gösteren işletmeler üzerine anket yöntemi kullanılarak yapılacak araştırmada bilgi teknolojilerine yönelik yatırım karar yöntemleri, bu teknolojileri kullanım düzeyleri, etkin ve verimli olarak kullanıp kullanmadıkları, karşılaştıkları sorunlar belirlenecek. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda, eğitimlere katılan işletmeler vaka olarak ele alınıp, yol gösterici öneriler sunularak danışmanlık hizmeti sunulacak.

BENZER HABERLER
X