KOTO Başkanı Bulut, ‘Aşılarımızı yaptıralım’
25 Ağustos 2021 14:37

KOTO Başkanı Bulut, ‘Aşılarımızı yaptıralım’

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “İş insanlarımız ve çalışanlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmasını tavsiye ediyoruz” dedi

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan’ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına ülke genelinde meydana gelen orman yangınları ve 17 Ağustos 1999’da yaşanan büyük Marmara Depremi anılarak başlandı. Daha sonra KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, önümüzdeki günlerde yıl dönümü kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

‘TIRLARIMIZ ULAŞIYOR’

4 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda; KOTO Başkanı Necmi Bulut mecliste yaptığı konuşmada, “Salgın ile daha etkin mücadele etmemizi sağlayacak olan aşılama oranları maalesef istediğimiz düzeyde değil. İş insanlarımız ve çalışanlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmasını tavsiye ediyoruz. KOTO olarak yangın bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda hazırladığımız TIR’ları resmi kanallar üzerinden ulaştırıyoruz, ulaştırmaya da devam ediyoruz. Üzerimize düşeni yapacağımızı belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

‘CO-MATCHİNG ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın geçtiğimiz gün katıldığı toplantı ile ilgili de konuşan Bulut, “İklim değişikliğinin yaygınlaştığı ve artarak devam ettiği belirtiliyor. Gelecek nesillerimizin emaneti olan doğamızı korumak bizim görevimiz. Co-Matching etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Firmalarımız, yabancı firma temsilcileri ile görüşme fırsatı yakalıyor. Program, bu sabah itibariyle başladı, tüm gün devam edecek. Katılımcılarımızın 135 tanesi yabancı firma temsilcisi. 466 iş görüşmesi yapılmasını bekliyoruz. İhracat anlaşmasının sağlanacağı toplantılar olmasını ümit ediyorum. Bakanımız Lütfi Elvan Bey’in katıldığı toplantıya meclis üyelerimiz yoğun bir şekilde iştirak etti. Toplantıya 46 meclis üyesi arkadaşımız katıldı. Site başkanları da katıldı. 55 kişi civarı orada olduk. KOTO farkındalığını da gösterdik. İhtiyaç olan sorularla Bakan Beyin dikkatini çekmiş durumda” dedi.

‘GÜZEL BİR AŞI KAMPANYASI YAPTIK’

Başkan Bulut konuşmasının devamında, “2021 yılında Bin 673 firma, 26 kuruluşun ise kayıt silme işlemleri yaptığını görüyoruz. Okulumuzda tüm öğrenci kayıtlarımız tamamlanmıştır. Pazartesi günü de güzel bir aşı kampanyası yaptık; 100 tanesi olumlu cevap verdi, 150 öğrencinin ise yaşı tutmuyor. Biz KOTO ailesi olarak yaptığımız çalışmayı korumak mecburiyetindeyiz. Bu aşıya mutlaka daha yakın destek vermelerini sağlayacağız” dedi. Başkan Bulut’un ardından söz alan KOTO Meclis Üyesi İbrahim İbrahimoğlu tarafından açıklanan Temmuz ayı gelir-gider tablosunda 1 milyon 202 bin 484 TL gelir, 1 milyon 276 bin 766 TL gider olduğu, gelir bütçesinin yüzde 70,93’ü, gider bütçesinin de yüzde 38,85’inin gerçekleştirdiği belirtildi.  

BENZER HABERLER
X