Korkut, ‘Öğrencilere desteği sürdüreceğiz’
Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak verdikleri burslar hakkında açıklamalarda bulundu. Korkut, “Öğrencilerimize desteği sürdüreceğiz” dedi
Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak verdikleri burslarla ilgili olarak dün açıklamalar yaptı. Korkut, konu hakkında yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıllarda üniversite öğrencilerine burs vermek amaçlı olarak bir yola çıkmıştık. Bir öğrenci ile başladığımız bu yolda, geçtiğimiz yıl 9 öğrenciye burs vermiştik. Her bir öğrencimize verdiğimiz bu desteği, ülkemizin geleceğine verilen bir destek olarak görüyor ve bizlere bu konuda katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
‘19 ÖĞRENCİYE BURS VERECEĞİZ’
Sözlerine devam eden Korkut, “Geçtiğimiz süreçte 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için üniversite öğrencilerine burs vereceğimizi açıklamıştık. Bununla ilgili olarak başvurucu sürecini de geride bıraktık. Dernek olarak oluşturduğumuz bir komisyonumuz vardı ve bu komisyonumuz, gerekli incelemeleri yaparak burs vereceğimiz öğrencileri belirledi. Öğrencilerimize geri dönüş yaparak burs kazandıklarını kendilerine bildirdik. Toplamda 19 öğrencimize burs vereceğiz. Her bir öğrencimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, öğrencilik hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.
‘KADIN KOLLARIMIZ, ÜÇ ÖĞRENCİNİN BURSUNU KARŞILADI’
Başkan Korkut, açıklamasının sonunda “Burs verme konusunda gerek üyelerimiz, gerekse dışarıda tanıdığımız dostlarımız, vatandaşlarımız, hayırseverler öğrencilere ufak da olsa destekte bulundular. Yine derneğimiz kadın kolları oluşumu, yaptıkları çalışmalarla birlikte üç öğrencimizin bursunu karşılayabildiler. Onlar da gerçekten ciddi bir çalışma içerisindeler. Eğitime çok önem veriyoruz ve burs konusunda da bizlerden desteğini esirgemeyen birçok kişi oldu. Başvurularını kabul edemediğimiz dört öğrencimiz kaldı. Yeterli destek gelmesi durumunda o öğrencilerimize de burs vermek istiyoruz. Bu konuda bizlere katkı sunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız olursa çok sevineceğimizi ifade ediyor, kendilerini Merkez Kapalı Çarşı’da bulunan derneğimize bekliyoruz” dedi. n Erdem ŞENGÜL