Kocaman, ‘İsrafı hep birlikte önlemeliyiz’
19 Mayıs 2019 14:20

Kocaman, ‘İsrafı hep birlikte önlemeliyiz’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Ramazan ayında özellikle gıda israfının önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Kocaman, konu hakkında yaptığı açıklamada “İsrafı hep birlikte önlemeliyiz” dedi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Ramazan ayı içerisinde israfın önüne geçilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiği ile ilgili olarak düşüncelerini ifade etti. Başkan Kocaman, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Öncelikle tüm halkımızın mübarek Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayının 15. günü içerisindeyiz. Bu ayı hep birlikte, dostane bir şekilde, paylaşmanın ve birlikteliğin önemini kavrayarak geçirmek, Ramazan ayının maneviyatını yaşanmasında önemli bir yer tutmakta. Biz de Gölcük’te bu birlikteliği görmekteyiz” dedi.

‘GIDA MADDESİ, SEBZE VE MEYVE, SÜREKLİ İSRAF EDİLİYOR’

Başkan Kocaman, açıklamasına devam ederek, “Sadece Ramazan ayında değil, yılın her gününde özellikle gıda israfının yüksek boyutta olduğunu bilmekteyiz. Milyonlarca ekmek, gıda maddesi, sebze ve meyve, sürekli israf ediliyor. Ramazan ayında yiyebileceğimiz ve doyabileceğimiz kadar yemek yapmalıyız. Gıda ürünlerindeki yüksek fiyatları da göz önünde bulundurursak israftan her anlamda kaçınmamız gerekiyor. İsraf etmek yerine yiyebileceğimiz kadar ürün almak, bununla birlikte yiyeceğimizi, bir bardak çayımızı bile paylaşmak, ciddi anlamda manevi mutluluk sağlar” ifadelerini kullandı.

‘EKMEĞİMİZİ PAYLAŞALIM’

Sözlerine son veren Başkan Kocaman, “İsrafın önemli bir miktarı, maalesef ekmek ve pide konusunda gerçekleşiyor. Vatandaşımız, oruçlu olduğu günlerde sıcak ekmek ve pideyi tercih ettiği için bu ürünleri sayıca fazla miktarda alıyor. Emin olmak gerekir ki bir lokma ekmek arayan insanlarımız var ve her gün aramızdalar. İsraf etmektense onlarla ekmeklerimizi paylaşmamız, Ramazan ayının maneviyatını daha fazla yaşatacaktır. Tüm halkımızın Ramazan ayını tekrar kutluyorum. Ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X