‘Kocaeli’yi Kültür Evi’ne bekliyoruz’
25 Şubat 2016 12:29

‘Kocaeli’yi Kültür Evi’ne bekliyoruz’

İzmit Sekapark Kültür Alanı’nda hizmet veren Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi, bünyesinde verdiği birçok kursun başlangıcını 15 Şubat tarihinde yaptı.

 Kültür Evi Müdürü Yıldırım Karadeniz, “Kocaeli’yi Kültür Evi’ne bekliyoruz” dedi.İzmit Sekapark Kültür Alanı içerisinde 28 Aralık 2015 tarihinde hizmet vermeye başlayan Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi, bünyesinde verdiği kursların başlangıcını 15 Şubat tarihinde yaptı. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi Müdürü Öğretim Görevlisi Yıldırım Karadeniz, kültür evi faaliyetleri ve bünyelerinde verilen kurslar hakkında bilgiler verdi. Açıldıkları ve kurların başladığı ilk günden bu yana yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Karadeniz, kursların ücretsiz olduğunu, ilimizin her yerinden isteyen herkesin buradaki kurslara ücretsiz olarak katılabileceğini ifade etti.

‘KURSLARIMIZA BÜYÜK BİR İLGİ VAR’

Kursların iki gruba ayrıldığını ifade eden Kültür Evi Müdürü Yıldırım Karadeniz, “Kültür Evi içerisinde iki grup kurslar var. İslami sanat kursları bünyesinde ebru, tezhip, hat ve minyatür kursları veriliyor. Dil kursları bünyesinde ise Osmanlı Türkçesi, Arapça ve Farsça kursları verilmekte. 15 Şubat tarihinde başlayan kurslarımıza büyük bir ilgi var. Kurslarımız devam ediyor. Kurslara katılmak için üniversitede öğrenci olmaya gerek yok. İsteyen herkes, buradaki kurslara ücretsiz bir şekilde katılabilir. Kurslarımız, genel olarak akşam 17.00’da başlıyor. Kurs hocalarımız, alanlarında uzman ve çoğu üniversitemizin eğitim kadrosunda yer alıyor.

SEMİNERLER DE VERİLECEK

Açıklamasına devam eden Yıldırım Karadeniz, kursların yanı sıra seminerlere de ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek; “28 Aralık 2015 tarihinde protokolün de katılımı ile resmi açılışımızı yaptık. Oldukça güzel ve renkli bir açılıştı. Kurslarımızın yanı sıra, Kültür Evi bünyesinde seminerlerimiz de olacak. Sanattan sosyal bilimlere kadar geniş bir yelpazede seminerler verilecek. 15 Mart tarihinde saat 17.00’da İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, ‘Özel Hayatın Gizliliği’ isimli bir seminer verecek. Bu seminere de isteyen herkesi davet ediyoruz” dedi.

‘KURSLARIMIZIN TAMAMI ÜCRETSİZ’

Karadeniz, açıklamalarının sonunda kurslara herkesi beklediklerini söyleyerek; “Şu an devam eden 8 kursumuz var. Faaliyetlerimiz durmadan devam ediyor. İlerleyen dönemlerde farklı kurslar açmaya, gruplar oluşturmaya da devam edeceğiz. Kursların hepsine büyük bir ilgi var. Her kurs için kontenjanı 10 ile sınırladık. Dil kurslarında bu kontenjanı 15’e çıkarmak durumunda kaldık. Kayıtlarımızı almaya devam ediyoruz. Kurslarımızın tamamı ücretsiz. Adres olarak, Sekapark Bilim Merkezi’nin yanındayız. Ney kursumuz da başladı. Burada da kontenjan alabiliriz. Hafta içi her gün kurslarımıza devam ediyoruz. Osmanlıca kursumuzu Doç. Dr. İbrahim Şirin veriyor. Sanat kurslarını ben, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Yıldırım Karadeniz, veriyorum. Şu an tam kontenjan ile kurslara devam ediyoruz. Çarşamba ve cuma günlerinde verilen tezhip ve minyatür kurslarını Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Pelin Güleda Karadeniz veriyor” dedi.

BENZER HABERLER
X