Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
‘Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması: Kocaeli İli’ projesi hakkında toplantı gerçekleştirdi
AFAD Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin ortaklığında geliştirilen ‘Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması: Kocaeli İli’ projesini değerlendirmek, proje içeriklilerini ortak bir zeminde ele almak ve kentin yapı stokunu yerinde görmek üzere ilimize gelen AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu ve beraberindeki mühendisler, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek hem projeyi hem de ilimize özel genel konuları bir toplantıyla masaya yatırdılar. AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul ve Şube Müdürleri Cevat Özdemir, Ümit Çiğdem, Selim Biçer, Canan Güçlü ve Adem Süer’in hazır bulunduğu toplantıda Kocaeli’ne özel sorunları ve çözüm önerileri AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu’ya aktarıldı.
TEKNİK ZİYARETLER YAPILDI
Yararlı geçen toplantı sonrası 3 günlük proje çalışmalarına devam edildi. Proje çalışmaları kapsamında, Kocaeli AFAD adına Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Güçlü, Japonya’da erken uyarı çalışmaları olan uzman Mr. Sasaka, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Can Zülfikar ve Büyükşehir Belediyesi Zemin İnceleme Müdürü Mustafa Cevher’in katıldığı teknik ziyaretler yapıldı. KBB Sismoloji Merkezinde Sasaki’nin sunumunun ardından İzmit Belediyesi Deprem Müzesi’ni de ziyaret eden ekip, şehir merkezinde gözlemsel bina incelemesi de yaptı.
KOCAELİ PİLOT İL SEÇİLDİ
Projeyle ilgili bilgi veren AFAD Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Kocaeli’nin akıllı şehir projesinde pilot il olarak seçildiğini, Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin konuya olan ilgilerini bu proje ile hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü’nün yerel kapasitesinin de proje dahilinde değerlendirileceğini vurgulayan Nurlu, sanayisiyle, şehirleşme süreciyle, taşıdığı afet riskleriyle ülkemizin önemli bir noktasında bulunan Kocaeli’nin bu projeyle zarar azaltma bağlamında önemli bir ayrıcalığa kavuşacağını ve başarılı bir proje süreci yürütüleceğine inandıklarını söyledi.