Kocaeli Müzesi’nde deprem paneli
10 Mart 2020 11:42

Kocaeli Müzesi’nde deprem paneli

Kocaeli Müze Müdürlüğü, müzeleri halkla buluşturmak, kültürel mirası koruma bilincini artırmak için farklı etkinliklere imza atarak bu hafta ‘Deprem’ konusunu değerlendirdi

Kocaeli Müzesi Müdürlüğü Seniha Sami Moralı Konferans Salonu’nda, ‘Kültürel Miras ve Deprem’ başlıklı bir panel gerçekleştirdi. Panel, ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÖNEMLİ KONUŞMACILAR

Müze Müdürü Serkan Gedük moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; İstanbul Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İlkışık, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kocaeli Kızılay Şube Başkanı Doç. Dr. Cengiz İpek ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alparslan Hamdi Kuzucuoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

VANDALİZİMDEN KORUNMAK

Müze Müdürü Serkan Gedük, yaptığı açılış konuşmasında, müzelerin önemli bir eğitim yuvası olduğunu, sadece eserlerin sergilendiği mekânlar olmadığını vurgulayarak kent tarihinin öneminden bahsetti. Ayrıca kültürel mirasın doğal afetlerden ve vandalizmden nasıl korunabileceği konusunda özel bilgiler paylaştı.

PLAKET VERİLDİ

Depremle ilgili çok önemli bilgilerin verildiği panelde; afet anında yapısal ve yapısal olmayan risklerin yarattığı tehlikelerin neler olduğu, nasıl azaltılabileceği ve ne gibi önlemlerin alınabileceği konularına yer verildi. Bu konuda yapılan konferans, panel ve eğitim çalışmalarının önemi vurgulandı. Konuşmaların sonunda panelistlere plaket takdimi yapıldı.

BENZER HABERLER
X